50plus Reizen

50plus single reizen: als vijftiger met een groep alleengaanden op vakantie. Hoe ouder je wordt, hoe lastiger het kan zijn om nieuwe contacten op te doen. Om te voorkomen dat je wereld almaar kleiner wordt, is het verstandig om op reis te gaan. Met een partner, vriend of vriend(in), of gewoon alleen, omdat je misschien niemand hebt om mee op reis te gaan.

Speciaal voor deze mensen zijn er singlereizen. Reizen voor singles, mensen zonder partner dus, maar ook voor mensen waarvan de partner liever niet reist, of liever andere soort reizen maakt. Je vindt ze onder andere bij VillaVibes.

Ook het vertrouwde ANWB Reizen heeft fantastische reizen, zowel binnen als buiten Europa, speciaal voor single en alleenreizenden. ANWB hanteert geen leeftijdscategorieën maar lijkt me typisch een reisorganisatie waar veel 50plussers boeken.

ANWB banner 728x90

We bespreken hieronder een aantal aanbieders van 50plus singlereizen. Meestal gaat het niet om reizen waar alleen maar vijftigplussers mee gaan, dit ter info.

ANWB Single Reizen

ANWB Reizen | De ANWB heeft een keur aan single-reizen, in Europa en ver daar buiten. Een deel is echt gericht op jongere reizigers, maar ze hebben ook flink wat reizen die geschikt zijn voor 50plussers, met veel cultuur en activiteiten. Een greep uit het aanbod waarvan ik als begin 40er denk dat ze leuk zijn voor 50plussers:

  • Italië: een mooie reis is de culturele reis naar Toscane, Lazio en Umbrië.
  • Spanje: Andalusië, Steden, Kunst & Cultuur
  • Mexico: complete Mexico-reis van west naar oost
  • Verenigde Staten: Citytrip New York, óf kies voor de stedentrip-combi-reis naar NY en Washington D.C.
  • Canada: Groepsrondreis Canada, met o.a. verblijf op Vancouver Island
  • Marokko: De Koningssteden zijn populair onder 50+ reizigers
  • Nieuw-Zeeland: alleen al door de prijs een reis voor mensen die wat meer te besteden hebben. Met cruise door de Milford Sound en bezoek nationale parken Abel Tasman en Tongariro
  • Bekijk alle alle ANWB Groepsreizen

Bekijk het reisaanbod van ANWB Groepsreizen voor Singles

Villavibes 50+

Villavibes 50+ | Villavibes is een reisorganisatie voor hoger opgeleiden. Ze organiseren reizen voor jongeren, maar bieden ook 50plus single reizen aan. Een vijftigplus single reis verschilt niet veel van hun andere groepsreizen. Ze staan bol van leuke activiteiten met groepen hoger opgeleide singles. De man-vrouw verhouding is bij Villavibes altijd in balans. Bestemmingen zijn onder andere Spanje, Italië, Oostenrijk Kroatië, Lapland, Gambia, Cyprus, Griekenland maar ook Terschelling. Ook zijn er 50+ wintersportvakanties in groepsverband. De single-weekenden vinden dichterbij huis plaats.

villavibes 50plus banner

Als Vijftiger kun je met hen op singles-weekend, zeilen, tennissen maar ook op wintersport of op zonvakantie. Bekijk het actuele reisaanbod.

Bekijk het 50+ Hoger Opgeleiden Reisaanbod van Villavibes

Sawadee

Sawadee.nl | Sawadee is een reisorganisatie die zich niet enkel met reizen voor 50plussers bezighoudt, wat als voordeel heeft dat je ook met een boel jonge mensen op vakantie kunt. Wil je dus wel heerlijk op vakantie, maar niet met enkel 50plussers? Dan is een reis bij Sawadee misschien wat voor jou! 50plussers zijn uiteraard wel gewoon welkom en kunnen van het uitgebreide aanbod van Sawadee gebruikmaken.

De reizen zijn verspreid over vrijwel alle continenten waardoor er altijd wel een bestemming te vinden is waar je nog nooit geweest bent (of zelfs nog nooit van hebt gehoord!).

Bekijk het reisaanbod van Sawadee 

Crusj.com 60+

Crusj.com 60+ | Crusj is eveneens een organisatie die zich specifiek op hoog opgeleiden richt. Ze hanteren verschillende leeftijdsgroepen, waaronder 60plus. Crusj is gespecialiseerd in single reizen voor 60 plus. Alleen op vakantie is niet echt gezellig en daarom zijn hun betaalbare alleenstaande reizen voor 60+ een uitkomst voor actieve singles.

Met Crusj kun je gaan zeilen of genieten van de Griekse Zon. Of boek een mooie reis naar Bali met leeftijdsgenoten.

Lees meer over Crusj op onze Crusj-pagina, of bezoek gelijk de website om hun reizen te bekijken: Crusj.com

Bekijk de 60+ hoger opgeleiden reizen van van Crusj

Zoek je reisgenoten, dates of een relatie? Kijk eens online voor nieuwe contacten. Schrijf je gratis in bij 50plusmatch.

Singlereizen.nl voor 50 plussers

Singlereizen.nl | Sinlgereizen.nl is met honderden vakanties één van de grootste aanbieders van single reizen in Nederland. Op de website vind je ze op praktische wijze gesorteerd op bestemming en thema. Een van de thema’s is ook ‘50plus reizen’ voor singles en alleenstaandendie vijftigplusser zijn.

Ben jij een vijftigplusser en wil jij graag op vakantie, maar dit wel samen met andere leuke single vijftigers doen? Singlereizen.nl heeft een mooi aanbod aan reizen en cruises. Er zijn diverse landen waar je naar toe kunt, zoals Indonesie, Noorwegen, Spanje, Portugal en Turkije. Ga je het liefst met louter hoger opgeleiden (HBO plus) op reis? Ook dat kan; sommige vakanties zijn specifiek bedoeld voor deze doelgroep. Verblijven in een hotel, kasteel of zeilschip: er is veel mogelijk. Meer info op singlereizen.nl/50plus

Bij singlereizen.nl kun je vooraf boeken en later betalen. Ga op reis met alleenstaande leeftijdsgenoten; er zijn diverse leeftijdscategorieën, waaronder dus 50plus. Ook handig: bij de reizen zie je vaak staan of er sprake is van vertrekgarantie.

50plus-Singlereizen.nl

Op 50plus-singlereizen.nl vergelijk je in een keer alle stedentrips van de verschillende reisaanbieders voor singles. Zoek op bestemming, reisduur, budget, verblijf en type van vervoer. Bezoek hun website.

Effeweg Busreizen

Effeweg.nl | Geen verre vliegreizen maar gewoon met de bus. Deze single busreizen zijn geschikt voor ouderen die waarde hechten aan gezelligheid en samen een fijne vakantie willen beleven. Bestemmingen liggen in Duitsland, Kroatië en en Italië. Wat dacht u bijvoorbeeld van Toscane. Of cultureel Berlijn. 50+, 60+, 70+? Iedereen is welkom bij Effefweg.

busreis 50plus single reizen

Single-Events.org 50+ Reizen

Single-Events.org | Single Events organiseert reizen en weekenden voor singles 50+. Een vijftigplus single reis bestaat uit leuke activiteiten zoals wandelen, fietsen maar er wordt ook vaak gedanst. Het gaat vooral om de gezelligheid en de sfeer is relaxed. De 50+ singlereizen van Single Events vinden plaats in een leuk groepshuis of hotel in de natuur van bijvoorbeeld Brabant, Drenthe , de Veluwe of de Weerribben. 

Wil je eens kennismaken met Single Events dan kun je eens mee doen met de dagwandelingen die regelmatig plaats vinden op de Utrechtse Heuvelrug. Tevens kun je eventueel een profiel aanmaken op de site en hier de deelnemers zien en contacten leggen met andere singles.

Als single Vijftiger of Zestiger kun je met Single Events mee op een gezellig en actief singles-weekend. Voor een overzicht van de reizen zie de website.

Bekijk het gehele aanbod van Single-Events.org 

50plus match banner

De reizen zijn verdeeld in tal van thema’s. Zo zijn er reizen voor wintersporters, wandelaars, natuur- en cultuurliefhebbers, maar ook zonvakanties, cultuurreizen en rondreizen. Kortom: voor iedereen is er wel een ideale vakantie te vinden!

KRAS Busreizen

Het merk KRAS leek verdwenen toen ze opgingen in TUI, maar kennelijk worden er nog steeds KRAS busreizen georganiseerd. KRAS single reizen met de bus zijn bedoeld voor alleenreizenden, die graag op een ongedwongen, maar niet alleen, op vakantie willen, en de doelgroep is voornamelijk 50+, al kun je als veertiger ook prima mee.

Je kunt met KRAS busreizen op fietsvakantie, stedentrip, wandelvakantie en excursie-reis. Bekijk het gehele aanbod op hun website krasbusreizen.nl

Njoy Travel 50plus single reizen

Njoyreizen.nl | Njoyreizen.nl bestaat sinds 2014, en is expert in 50plus single reizen. Hun van A tot Z verzorgde singlereizen zijn voor elke 50plusser die om wat voor reden dan ook niet alleen op vakantie wil gaan, maar in een (kleine) groep.

Njoy reizen heeft veel verschillende reisthema’s: van zonvakanties, wandelvakanties tot culturele reizen en fietsvakanties. Als u een actieve vakantie zoekt: lees meer over fietsvakanties en wandelvakanties.

Bij NjoyReizen is er een ervaren Nederlandstalige gastvrouw of -heer aanwezig, die 24 uur per dag voor de groep beschikbaar is.

One2gethertravel

Bij One2gethertravel vind je tal van reizen voor 50plussers. Dit zijn echt niet alleen reizen naar Benidorm of de Canarische Eilanden, er zitten ook prachtige reizen tussen naar Kroatië, Zuid-Afrika of Kaapverdië. Kortom: voor elk wat wils!

Leuk aan One2gethertravel is dat je kunt zien wat de groepssamenstelling is op het moment dat je boekt. Zo zie je of er wat leeftijdsgenoten in de groep zitten.

Je betaalt in principe enkel voor het vervoer en de accommodatie; eventuele excursies zul je zelf nog bij moeten boeken. Het scheelt wel dat de accommodaties vaak halfpensions zijn, waardoor je het ontbijt en diner niet meer ter plekke hoeft te betalen.

Vanwege de verre bestemmingen zijn de reizen ideaal voor de actieve 50plusser die nog lang geen zin heeft om achter de geraniums te zitten en nog heel wat van de wereld wil zien!

TUI 40-55 jaar Reizen

TUI | TUI.nl organiseert een select aantal reizen voor alleenstaanden in de leeftijdscategorie 40 tot 55 jaar. Strict genomen geen 50plus reizen dus.

Waar je heen kunt met deze reisorganisatie? Momenteel zijn de bestemmingen Griekenland, Catalonië (Spanje) Zweden, Lissabon en Curacao. Wie graag dichter bij huis blijft kan met een groepsreis naar Berlijn, of zelfs naar ons eigen Zeeland.

Goed Idee Reizen

Goed Idee Reizen | Goed Idee Reizen is een christelijke reisorganisatie en richt zich vooral op deelnemers van 50 jaar en ouder. Er is geen maximumleeftijd, maar dus wel een minimumleeftijd! Zolang je lichamelijk en geestelijk goed in staat bent om deel te nemen aan de reis, ben je van harte welkom.

Het christelijke aspect uit zich in de bezinningsmomenten die verspreid over de dag plaatsvinden, meestal rond de maaltijd. Deze momenten duren ongeveer een kwartier en zijn zeker niet verplicht.

Doordat de meeste deelnemers dezelfde levensovertuiging delen heerst er een heel gemoedelijke en gezellige sfeer. De reizen staan uiteraard ook open voor mensen met een andere levensovertuiging, maar ga er wel vanuit dat de meeste deelnemers christelijk zijn.

De bestemmingen zijn gelegen in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Zo kun je bij Goed Idee Reizen terecht voor een wandelweekend in Putten, maar ook voor een reis naar Malta, Kroatië of Londen.

Estivant

Estivant | Estivant (dat is Frans voor ‘zomergast’) is een reisaanbieder die al meer dan 15 jaar de expert is op het gebied van singlereizen. Niet alleen voor mensen die echt single zijn, maar ook voor mensen die alleengaand zijn. Behalve singlereizen vind je er ook eenoudervakanties; speciaal geschikt voor eenoudergezinnen met een of meerdere kinderen.

Bij Estivant kun je ook terecht voor tal van singlereizen, waaronder singlereizen voor 50plussers. Je kunt kiezen uit de leeftijdscategorie 35 tot en met 55 jaar en 40 tot en met 69 jaar.

Het reisaanbod bestaat vooral uit actieve reizen waarbij je uitgebreid kennismaakt met de cultuur en natuur van de bestemming. Zo vind je bij Estivant wintersportvakanties, stedentrips, reizen naar tropische bestemmingen en nog veel meer.

Beter uit | Christelijke reizen voor alleengaanden 50+

Beter Uit | Ben je op zoek naar christelijke groepsreizen voor alleengaanden? Reisorganisatie Beter uit organiseert groepsreizen, waarbij gezelligheid, ontspanning en genieten centraal staan. Ook is er ruimte voor boeiende gesprekken over het alledaagse, en over dat wat ons verbindt: het christelijk geloof. Om de leeftijdsverschillen zo beperkt mogelijk te houden, hanteren wij voor de reizen voor alleengaanden de leeftijdscategorie 50+ jaar.

Inn2Travel

Inn2Travel | Voor reizen in en door Indonesië bent u bij Inn2Travel aan het juiste adres. Speciaal voor de 50plussers bieden ze mini groepsreizen aan. Deze reizen bestaan uit een groepje tussen de 6 en 8 personen. Ze organiseren reizen naar de eilanden Java, Bali, Lombok, Sumatra, Sulawesi (Celebes), Borneo (Kalimantan), Flores, de Gili’s en de Komodo eilanden. Bovenal stellen ze vrijblijvend de ideale rondreis voor u samen naar de wensen en voorkeuren van de gehele groep. Op hun website kunt u alle informatie hierover vinden en u gratis en eenvoudig aanmelden.

Naast de mini groepsreizen organiseren zij ook jaarlijks 4 groepsreizen in Bali. Dit zijn gezellige en muzikale vakanties op het bekende en meest toeristische eiland. Verschillende artiesten reizen vanuit Nederland mee, waaronder Edu Schalk, Duo Promise, Hot News en nog vele anderen. Tijdens de vakantie treden zij 4 maal live op in besloten kring onder het genot van een heerlijk diner. Bij deze reis is het mogelijk om een 3-daagse tour naar Oost –Java te maken en/of verschillende dagexcursies op Bali bij te boeken.

Elkaar Ontmoeten

ElkaarOntmoeten.nl | Ben je alleen, 50 jaar of ouder en klaar voor een volgende stap? Via Elkaar Ontmoeten kun je deelnemen aan leuke activiteiten, zoals kook-activiteiten en zeil-avonturen. Daarnaast organiseren ze geheel verzorgde FUN weekenden met gelijkstemde vijftigers.

De zeilavonturen vinden plaats op een luxe klipper. Dit gaat om een een zeiltrip naar de Wadden. De kookactiviteiten vinden plaats in de kookstudio, en is inclusief een hotelovernachting in Den Bosch. Naast de vele vriendschappen ontstaat er ook niet zelden een liefdesstel. In de agenda van Elkaar Ontmoeten vind je alle aanstaande activiteiten voor 50-plussers.

50plus Dating gecombineerd met een single reis

Bij Relatieplanet organiseerde men single reizen en ook events, waaronder een single reis voor vijftigplussers. De datingsite werkte nauw samen met reisorganisatie TUI. Zo was een een single reis gericht op Magisch Macedonië.

Helaas is Relatieplanet gestopt, maar datingsite 50plusmatch.nl bestaat nog wel gewoon. Online dating is een snelle manier om met andere vijftigplussers in contact te komen zonder op reis te hoeven gaan.

Ervaringen met 50plus single reizen

Bent u wel eens mee geweest met een groepsreis voor 50plus alleenstaanden, dan horen we graag hoe u dat ervaren hebt. Met welke reisorganisatie bent u weg geweest en waar naar toe? Wat was de groepssamenstelling? Zou u deze reis aanraden? Kortom: 50plus single reizen ervaringen gevraagd!

Het aantal reisbureaus dat 50plus singlereizen aanbiedt blijkt momenteel nog beperkt. Zodra er meer organisaties bij komen voor vijftigplus reizen dan wordt bovenstaande lijst uitgebreid.

Plaats een reactie