14 Veelgestelde Vragen over de Single Reizen van VillaVibes

Als je een beetje bekend bent met single reizen ken je ongetwijfeld de organisatie VillaVibes singlereizen. Het is een van de grootste organisaties voor dit type reizen, en ze richten zicht op een hoger opgeleid publiek.

villavibes singlereizen logo

Verder staan ze bekend om hun verschillende soorten reizen die je op hun site kunt vinden. Wat ook prettig is is dat je per reis kunt zien wat de groepssamenstelling is, en of er nog plek is.

Hoewel hun website vrij duidelijk is, worden er toch heel veel vragen over Villavibes gegoogeld. Ik heb een aantal veelgestelde vragen over Villavibes singlereizen op een rijtje gezet:

14 Vragen & Antwoorden over VillaVibes Singlereizen

In onderstaand overzicht van vragen en antwoorden kun je meer te weten komen over Villavibes. Heb je zelf een prangende vraag? Neem dan even contact op en dan zetten we hem er bij 🙂

Wat is VillaVibes singlereizen?

VillaVibes singlereizen is een reisorganisatie in Arnhem. Ze zijn, samen met Crusj.com, de enige twee singlereis-organisatie die zich specifiek op HBO+ singles richten. Sinds hun oprichting in 2002 gaan er meer dan tienduizend singles per jaar met hen op pad. Naast reizen met diverse thema’s bieden ze tegenwoordig ook single weekenden aan. Leuk als je een vakantie met een groep te heftig en te lang vindt voor een eerste keer. Zelf heb ik overigens ook een tijdje aangehikt tegen single reizen maar sinds ik eenmaal een keer mee was geweest vind ik het geweldig.

VillaVibes singlereizen is gevestigd in Arnhem. Een paar jaar terug zijn ze uit hun jasje gegroeid en verhuisd naar een ander pand. De oprichter heeft het bedrijf ooit opgericht omdat hij zelf ‘op ongedwongen wijze single mensen wilde leren kennen’. Jaren later is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste in de branche, met thema’s als padel, wintersport, hike & bike, zonvakanties, tennisreizen en feestvakanties.

Bekijk het reisaanbod van Villavibes 

Wat voor soort reizen biedt VillaVibes aan?

Het aanbod van deze single-reisorganisatie is zeer divers. Dichtbij huis bieden ze single weekenden aan. Je gaat een geweldig weekend weg met een gelijkgestemde groep singles. Dit kan bijvoorbeeld in de Ardennen, maar ook dichter bij huis, zoals bij Groesbeek en in het Vechtdal.

De wintersportvakanties zijn ook zeer populair, en dit geldt ook voor hun Lapland-reizen. Deze zitten vaak snel vol dus wees er snel bij. Je kunt je altijd op de wachtlijst laten zetten maar of je dan aan de beurt komt is afwachten. Voor sportieve singles zijn de surfreizen, padelreizen en zeilreizen samengesteld. Hun Hike of Bike reizen zijn bedoel voor fietsers en wandelaars. Voorheen droegen deze reizen de naam Hike EN Bike, maar het principe is hetzelfde. Dagelijks kun je kiezen tussen hiken, wielrennen of mountainbiken (of maak een combinatie van deze activiteiten). Er zijn altijd twee niveaus, dus een snelle en ‘langzame’ groep waar je bij kunt aansluiten.

Daarnaast zijn ze voorzichtig begonnen met het aanbieden van rondreizen, zij het voorlopig slechts naar 1 bestemming. Wel een hele mooie: Jordanië! Relatief nieuw zijn de Vespa reis door Toscane en de avontuurlijke glampingreis in Zweden!

Slaap graag op een single kamer? Dan kun je via de zoekfunctie op de site reizen vinden waarbij je op een eenpersoonskamer overnacht of kan overnachten. Prettig voor mensen die slecht slapen in gezelschap, of net wat meer privacy willen.

VillaVibes singlereizen banner

Wat kan ik verwachten van de VillaVibes Weekenden?

Vind je het vrij heftig om meteen 7 dagen of langer met een groep vreemden op reis te gaan? Of zijn je vakantiedagen op maar wil je toch nog graag iets leuks doen? Dan zijn de Villavibes weekenden wellicht wat voor jou. Met een groep van rond de 40 singles reis je af naar geweldige locaties in Nederland en België. De weekenden zit vol met (niet verplichte) activiteiten en zijn op all-inclusieve basis. Tijdens het Moordpselweekend dien je natuurlijk wel mee te helpen bij het ontmaskeren van de moordenaar.

Veel van hun weekenden vinden plaats rond een feestdag, maar dit geldt lang niet voor allemaal. Echter rond Hemelvaart, Pinksteren en Pasen hebben mensen net een dagje meer vrij. Elke locatie heeft zo haar eigen charme. Zo is er een landhuis met tennisbaan met sauna en whirlpool (Ardennen), een villa met Open Air Wellness in een bosrijke omgeving (Groesbeek) en een verbouwd klooster met hot-tub (Vechtdal weekend). De sfeer is altijd ongedwongen. Op de website vind je meer gedetailleerde info.

Padel reizen van Villavibes
Padelen, surfen, hiken, zeilen of gewoon genieten van de zon, het kan allemaal

Wat is precies de doelgroep van VillaVibes Singlereizen?

VillaVibes Single Reizen is een bedrijf dat zich richt op single reizigers. Dit betekent dat de doelgroep van VillaVibes bestaat uit mensen die geïnteresseerd zijn in het reizen en het ontmoeten van nieuwe mensen, maar die geen partner of gezin hebben om mee te reizen. Deze doelgroep kan bestaan uit zowel jonge als oudere mensen, en kan variëren van studenten en professionals tot gepensioneerden. Wel hebben ze een harde eis: de deelnemers moeten hoger opgeleid zijn. Dat wil zeggen, een HBO of WO diploma hebben of een baan met dat denkniveau hebben. VillaVibes Reizen richt zich op het bieden van reiservaringen specifiek voor singles.

Wanneer kan ik de VillaVibes wintersportvakanties boeken?

De wintersportreizen zijn erg populair en raken altijd wel volgeboekt. Je moet er dus redelijk snel bij zijn. Helaas kun je deze single reizen niet het hele jaar door boeken. Een deel van het jaar zijn er geen wintersportreizen op de site te vinden, zoals in het voorjaar en de zomer. Althans: niet in het menu op de site.

Echter, als je hier klikt kom je alsnog op de wintersport-pagina, al kun je nog gene reizen boeken. Wat je wel kunt doen is een alert instellen. Je krijgt dan een mailtje wanneer de eerste single wintersportreizen van Villavibes te boeken zijn

Wil je als eerst op de hoogte zijn van de nieuwe SnowVibes-weken? En als eerste kunnen boeken? Meld je dan aan voor ons wintersport-alert.

Wanneer dit precies zal zijn is onbekend, maar geef je zelf op voor een alert en je bent er sowieso op tijd bij.

Hoe werkt de VillaVibes wachtlijst?

Balen, heb je net een reis gevonden die precies aansluit op jouw wensen en vrije periode, zit ie vol…. Gelukkig heeft VillaVibes voor elke trip een wachtlijst, zodat je toch nog kans maakt mee te kunnen. Het kost niets om je op de wachtlijst te laten zetten, en je wachtlijstplek is ook niet bindend. Als je toch mee blijkt te kunnen mag je alsnog besluiten je reisplan door te zetten.

Je kunt je zelfs op de wachtlijst plaatsen van meerder reizen. Je vult gewoon het boekingsformulier in alsof er nog plek zat is, en je wacht op de bevestiging van de reisorganisatie. Als je meerdere wachtlijst-boekingen hebt gedaan is het raadzaam even aan te geven wat bijvoorbeeld je Top3 is. Dan kunnen ze hier rekening mee houden. Als er een spot vrij komt nemen ze contact met je op. Alles over de VillaVibes wachtlijst lees je op deze pagina op hun website. Populaire reizen zoals de Fins Lapland-reis raken erg snel vol; houd hier rekening mee. Ook de wachtlijst zal sneller volstromen.

Wat is de leeftijd van mijn reisgenoten?

Anders dan sommige andere reisorganisaties hanteert Villavibes verschillende leeftijdscategorieën. Bij bepaalde leeftijden val je binnen twee leeftijdscategorieën, dan heb je mazzel. De leeftijdscategorieën zijn 25-39 jaar, 25-45 jaar, 30-49 jaar, 40-55 jaar, 40-59 jaar en 50-65 jaar. Ze bieden geen reizen aan voor ‘alle leeftijden’. Vind je leeftijd en single-status niet belangrijk kun je net zo goed bij de groepsreizen van andere reisorganisaties kijken.

Wintersport
Hun wintersport-reizen zijn zeer populair

Hoe groot zijn de groepen?

Per reis staat aangegeven wat de maximale groepsgrootte is. Ze geven wel aan dat hier (stevig) van kan worden afgeweken. De definitieve groepsgrootte kan 70% tot 135% van het genoemde aantal bedragen. Best een flinke marge dus. Veel reizen hebben 40 als maximale groepsgrootte, zoals hun wintersportvakanties en weekenden.

De padel reizen hebben dan weer 20 als groepsgrootte, de zeilreizen 32 en de Jordanië reis bijvoorbeeld 25 of 30. veel hangt natuurlijk af van de accommodaties.

Wat voor type singles trekt VillaVibes aan?

Gemene deler onder de VillaVibers is wel dat men open staat voor nieuwe contacten, redelijk sociaal is minimaal en dus een HBO-papiertje in de zak heeft. Verder zul je, zeker in een groep van 40 singles, altijd zeer verschillende types tegenkomen. Mijn ervaring is dat je altijd wel wat meer optrekt met een aantal mensen, en met anderen weer minder. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit met een groep van 40 ben mee geweest. Zo’n groep is natuurlijk vrij groot en de dynamiek is dan weer anders.

Over het algemeen is iedereen reislustig en heeft zin wat van de trip te maken. De een zal zoveel mogelijk willen ondernemen en anderen daarin meenemen, en een ander doet het graag heel rustig aan en kijkt de kat wat meer uit de boom. Er is in elk geval geen standaard type ‘single reiziger’.

Ze bieden trouwens een 50-50 garantie, dat wil zeggen dat ze pogen net zovele vrouwen als mannen mee te laten gaan. Wel hebben ze een marge, 40%-60% kan ook voorkomen. Bij elke reis kun je zien wie (geslacht) er al geboekt hebben. Zo kun je zelf ook voorkomen dat je in een groep terecht komt met te veel mannen of vrouwen naar jouw wens.

Organiseert VillaVibes naast Padel- ook Tennisreizen?

Misschien heb je gehoord over de VillaVibes tennisreizen en lijkt het je leuk om daar ook eens aan del te nemen. Maar helaas, ze zijn gestopt met het aanbieden van single tennisreizen. Er was minder animo voor, mede ook door de enorme populariteit die padel de laatste jaren heeft gewonnen. De tennisreizen zijn overgenomen door een andere organisatie: Ace Events.

Moet je per se hoger opgeleid zijn om mee te mogen met VillaVibes singlereizen?

Ja, hun groepsreizen exclusief bedoeld voor singles met een diploma of baan op hbo-niveau of hoger. Hoe ze dit checken? Mogelijk via LinkedIN, en door het bij twijfel na te vragen. Ik weet wel dat als je niet aan de HBO+ niveau of baan voldoet je ook daadwerkelijk niet mee mag. Ze zullen dus wel een methode hebben. Omdat lang niet iedereen een HBO-diploma heeft maar wel het niveau (zoals ondernemers, ik kan er over meepraten) mag je met een baan op HBO-niveau dus wel mee. Bij twijfel of vragen hier over kun je contact opnemen met hen.

Misschien vind je het kinderachtig maar ze vinden het belangrijk dat je met gelijkstemde reisgenoten op pad gaat. Dit valt onder VillaVibes’ Gelijkgestemden Garanties. Dit betekent ongeveer dezelfde leeftijd, vrijgezel en redelijk gelijkwaardig opgeleid. Naast opleiding vinden ze ook een Man-Vrouw-verdeling van ongeveer fiftyfifty belangrijk.

Organiseert VillaVibes ook rondreizen zoals Shoestring en Sawadee?

Nee, althans niet echt. Ze hebben 1 rondreis-bestemming: Jordanië. Tijdens deze culturele vakantie bezoek je de highlights van dit prachtige land. Ik ben zelf met de Shoestring reis naar Jordanië mee geweest. Deze duurt wat langer en is wat avontuurlijker. Ik vond het een geweldig bestemming. Wellicht dat ze meer rondreizen gaan aanbieden in de toekomst. Geen idee of Jordanië een soort pilot is. Wel weet ik dat Villavibes nog flink wil groeien.

Als je op zoek bent naar single rondreizen zijn Shoestring en Sawadee wellicht betere reisorganisaties, in de zin dat ze vele meer bestemmingen hebben. Ik ben inmiddels twee keer mee geweest met een single reis van Shoestring en dit is beide keren zeer goed bevallen.

Singlereis Jordanie Kamelen in de Woestijn
Wadi Rum woestijn in Jordanië

Kan je gratis annuleren?

Niemand kan in de toekomst kijken. Die single reis die je nu fantastisch lijkt kan over een paar maanden aan aantrekkingskracht inboeten, niet in de laatst plaats als je inmiddels een relatie hebt gevonden (niet dat dit dating-reizen zijn, maar dat terzijde). Misschien dat je dus wilt annuleren.

Lees altijd de actuele regels door op de site, maar over het algemeen geldt het volgende. ‘Afhankelijk van je reis mag je bij VillaVibes nog kosteloos annuleren tot 3, 6 of 8 weken vóór vertrek’. De boekingskosten en SGR bijdrage krijg je in alle gevallen helaas niet terug. Je kunt alles over hun annelerings-beleid lezen op deze pagina. Daar lees je ook waarom ze – met recht – niet coulant kunnen zijn of aan de regeltjes kunnen tornen. Ze hebben natuurlijk ook een bedrijf te runnen. Wil je echt zeker zijn van je zaak? Sluit dan zelf een aparte annuleringsverzekering af.

Heeft VillaVibes momenteel vacatures?

Lijkt het je leuk om voor Villavibes singlereizen te werken? Geen gek idee, het is een interessante jonge reisorganisatie met een fraai kantoor in een oud pand, vlakbij Station Arnhem Centraal. Zeer goed te bereiken dus met het OV. Op de website van VillaVibes vind je actuele vacatures.

Ze hebben flinke groei-plannen dus meestal zijn ze wel op zoek naar nieuw personeel en stagiaires. Maar misschien wil je juist niet op kantoor werken maar meegaan als bijvoorbeeld, kok, reisleider, weekend-crew of skigids. Meer dan 300 enthousiaste medewerkers hebben een rol binnen Villavibes, en wellicht worden dat er nog veel meer.

Lapland single reis
Wees er snel bij als je mee wilt met de VillaVibes Lapland reizen

Heb je interesse in een specifieke reis? Kom meer te weten over hun padelreizen, strandvakanties, oud- en nieuw reizen, Jordanië reis, weekenden, Lapland reizen en last but not least hun wintersportreizen. Welke reis je ook kiest, je kunt er van op aan dat de organisatie de juiste Vibes probeert te creëren.

Plaats een reactie