Culturele Reizen

Bekijk hier reisorganisaties die culturele single reizen aanbieden. Het opsnuiven van een andere cultuur is iets waar je onwijs veel van kunt leren. Reizen maakt je sowieso al even helemaal los van de dagelijkse sleur, maar door een poosje in een volstrekt vreemde cultuur te leven leer je relativeren en meer van het leven te genieten.

Helaas is niet iedereen even reislustig maar gelukkig zijn er diverse reisorganisaties die zich specialiseren op het gebied van culturele reizen voor alleenreizenden! ANWB Single Reizen heeft een uitgebreid aanbod aan prachtige reizen naar verre oorden, maar er zijn veel meer reisorganisaties. We zullen er hieronder kort enkele bespreken.

ANWB Culturele & Verre Groepsreizen

ANWB Single Reizen | Je wist het waarschijnlijk niet, maar ANWB Reizen biedt diverse soorten single reizen aan. Van citytrips, actieve reizen tot verre groepsreizen waarbij de lokale cultuur een belangrijke rol speelt. Een greep uit het aanbod:

 • China: een single groepsrondreis door Keizerlijk China. Noord en Oost-China gecombineerd, veel hoogtepunten zoals de Chinese Muur, Beijing en Shanghai.
 • Italië: indrukwekkende reis door Toscane, Umbrië en Lazio
 • Vietnam: 17-daagse single groepsreis door Vietnam
 • Cuba: 16-daagse single reis
 • Spanje: Andalusië, Steden, Kunst & Cultuur
 • Mexico: complete Mexico-reis van west naar oost
 • En nog veel meer culturele verre rondreizen. Bekijk het actuele aanbod op ANWB Reizen
ANWB banner 728x90

Bekijk het reisaanbod van ANWB Groepsreizen voor Singles

Shoestring Culturele Single Reizen

Shoestring.nl | Wil je de vakantiebestemming van je dromen ontdekken, uitgebreid de cultuur in duiken, maar hoeft dat van jou niet zo nodig door talloze musea te bezoeken en elk architectonisch detail te analyseren? Dan is Shoestring jouw reisorganisatie.

Shoestring organiseert talloze reizen over de hele wereld. Je kunt hierbij kiezen voor groepsreizen, individuele reizen of voor een single reis. Hierbij duik je in de lokale cultuur met gelijkgestemden die ook alleen reizen. Dat hoeven overigens lang niet altijd singles te zijn; er zijn – helaas? – genoeg stelletjes waarvan beide wederhelften er een ander vakantie-ideaal op nahouden.

Een greep uit de groepsreizen en single reizen van Shoestring waar cultuur snuiven een belangrijk onderdeel van uit maakt: Noord-India, Jordanië, Egypte, Marokko, Peru en China. Bekijk het actuele reisaanbod van Shoestring.

Shoestring Cuba banner

Sawadee Reizen

Sawadee | Een de reisorganisatie die zich specialiseert in singlereizen op het gebied van cultuur en die we hier zullen bespreken, is Sawadee. De naam van de onderneming komt van het Thai sawatdi; een Thaise begroeting. Sawadee biedt onder andere singlereizen aan naar vrijwel alle continenten (Antartica ontbreekt). Op dit moment is het aanbod singlereizen 29 reizen groot, waarbij je bijvoorbeeld kunt kiezen uit een rondreis door Indonesië, Java en Bali, een rondreis Kaapverdische Eilanden of  een rondreis Marokko.

Bijzonder is dat Sawadee onder andere ook het duurzame aspect van reizen hoog in het vaandel heeft staan. Sawadee vindt het belangrijk dat zowel reizigers als reisleiding verantwoord omgaan met de lokale bevolking en de aldaar heersende waarden. Bekijk het culturele single reizen aanbod van Sawadee.

SNP Natuurreizen

SNP Natuurreizen | Geen specifieke single reizen, wel groepsreizen met aandacht voor natuur en cultuur. Groene Culturele Groepsreizen van 8 dagen naar bijvoorbeeld Peloponnesos, De Katharen, Umbrië en Ionië & Carië. Naast culturele reizen kun je bij SNP uiteraard ook terecht voor wandelvakanties met een groep.

Koning Aap Festivalreizen

Koning Aap | Reisorganisatie die reizen naar festivals in verre landen organiseer, vooral in Azië. Voorbeelden zijn het Holi Festival in India, het Kloosterfestival Paro Tsechu in Bhutan en het Songkran Festival in Thailand. In Afrika kun je naar het Fasika, het Ethiopische Paasfeest. Het gaat om lange (en prijzige) vakanties, van ongeveer 2 a 4 weken. Je kunt voor alle reizen waarvan het vertrek is gegarandeerd zien hoe de groep is opgebouwd.

TUI Culturele Singlereis / alleengaandenreis

TUI Stedentrips | Bij culturele single reizen denk je wellicht niet gelijk aan TUI.nl, maar dat is onterecht. TUI organiseert groepsreizen naar een aantal culturele interessante steden. Deelname aan deze stedentrips is er voor verschillende leeftijdscategorieën. 30 – 45 jaar en 40 – 55 jaar. De grootste leeftijdsgroep ligt boven de 45 jaar. Echtparen en stellen mogen dus niet mee. Wel zijn bijvoorbeeld alleenstaande vrienden of vriendinnen, die dezelfde reis willen maken, van harte welkom. Steden die bezocht kunnen worden tijdens een citytrip zijn onder andere: Lissabon, Rome, Berlijn, Kopenhagen, Stockholm, Praag en Madrid.

Singlereizen.nl

Op singlereizen.nl vergelijk je in een keer alle culturele reizen van de verschillende reisaanbieders voor singles. Zoek op bestemming, reisduur, budget, verblijf en type van vervoer. Bezoek singlereizen.nl/cultuur

SRC Reizen

SRC Cultuurreizen | SRC is een reisorganisatie die zorgt voor reizen op cultuur gebied, naar eigen zeggen in de breedste zin van het woord. De reizen zouden de prachtigste plekken op aarde laten zien, zowel bekende maar vooral ook onbekende plekken.

In de afgelopen 32 jaar heeft SRC Reizen een degelijke reputatie opgebouwd als het gaat om dergelijke groepsreizen.

Bij SRC Reizen kun je niet enkel terecht voor groepsreizen, maar ook voor individuele reizen. De reis wordt dan door SRC Reizen voorbereid, maar je hebt tal van mogelijkheden om gedurende de reis van het programma af te wijken. Zo heb je het gemak van een goed georganiseerde reis, met de vrijheid van het zelf ontdekken van je favoriete gebied. Naast culturele reizen heeft SRC nog diverse andere groepsreizen. Een overzicht vind je op SRC-Reizen.nl.

VillaVibes

VillaVibes.nl | biedt voornamelijk wintersport en zonvakanties aan, maar ook enkele bucketlist-bestemmingen, waaronder Jordanië. Je kunt kiezen uit een hike-variant en een culturele variant. Deze VillaVibes Jordanië reis is vooralsnog de enige culturele reis in hun aanbod, maar wellicht komen er meer.

Experience Travel

Experience Travel | ExperienceTravel.nl is de reisorganisatie bij uitstek als het gaat om reizen rondom geschiedenis, cultuur, architectuur en kunst. Een culturele reis is volgens hen veel meer dan een vliegticket boeken en een rondje door de stad wandelen. Daarom biedt Experience Culture een goed doordracht programma, ervaren begeleiding en bovendien het brengen van bezoeken aan plekken die voor de normale reiziger onmogelijk zouden zijn.

Het begrip ‘cultuur’ gaat verder dan eten en drinken; ook musea, theaters, concertzalen, archeologie, film, architectuur, lokale gebruiken en karakteristieke landschappen passeren de revue. De reisleiders zijn stuk voor stuk gespecialiseerd op bepaalde vlakken en kunnen daarom op uitmuntende wijze zorgen voor een zeer leerzame reis.

Asgard Reizen

Asgard Reizen | organiseert alweer ruim twintig jaar kleinschalige groepsreizen naar tal van bestemmingen. De reizen hebben één ding gemeen: ze zijn bedoeld voor de echte liefhebbers van cultuur en natuur. Elk reis heeft een specifiek thema, zoals bijvoorbeeld literatuur, kunst of moderne architectuur. Om echt wat over de lokale cultuur te weten te komen, wordt de reis geleid door een ervaren reisleider met een specialisatie in het thema van de reis.

DrieTour, reizen die inspireren

DrieTour.nl | DrieTour organiseert vanuit haar christelijke identiteit rondreizen en groepsreizen (niet per sé singlereizen maar wel geschikt voor alleengaanden) die aanzetten tot verdieping. Deze verdieping kan ontstaan in de ontmoeting met de ander. Door kennis te maken met een nieuwe cultuur, door zaken te plaatsen in de historische context. Of door stil te staan bij de grote en kleine wonderen van de natuur. Tijdens de reis is er aandacht voor het voeden en beleven van de eigen spiritualiteit. De ene keer kan dit door een stilte moment, stilte wandeling, retraite op basis van mindfulness of korte meditatie. De andere keer door bijvoorbeeld het bijwonen van een Grieks-orthodoxe dienst of een bezoek aan een synagoge of klooster.

Iedereen die openstaat voor ontmoeting en tolerantie, zal zich thuis voelen bij onze organisatie. En wij voelen ons thuis bij hen, ongeacht geloofsovertuiging.

 • Programma’s met inhoud
 • Aandacht voor spiritualiteit
 • Samen beleven
 • Eigen reisleiders
 • Kwalitatief goed verzorgd
 • Reissommen all in

Sprituele Reizen

Vind je naast cultuur ook spiritualiteit belangrijk bij een vakantie? En houd je van actief bezig zijn? Kijk ook eens op de pagina over pelgrimsreizen.

Ervaringen met Culturele Single Reizen

Als er reisbureaus bij komen die culturele single reizen organiseren wordt bovenstaande lijst geüpdate. Heb jij ervaringen met een singlereis waarbij cultuur een centrale rol innam? We waarderen het zeer als je je ervaringen die je tijdens je singlereis hebt opgedaan met ons wil delen.

2 gedachten over “Culturele Reizen”

 1. Bij het lezen van deze site mis ik reizen voor mensen van mijn leeftijd, 65 jr en ouder. Ik hoop dat ik iets over het hoofd zie en kunt u me helpen. Tosca.

  Beantwoorden

Plaats een reactie