Eenoudervakantie

Zoek je een eenoudervakantie voor jou en je kind(eren)? Er is een flink aantal reisbureaus dat eenoudervakanties aanbiedt. Dit gaat van zonvakanties waar vooral zwembad en plezier centraal staan, tot reizen voor alleenstaande ouders die hun kinderen graag cultureel interessante oorden laten zien. Bekijk het overzicht en boek jouw alleenstaand ouder vakantie eenvoudig online, of vraag een brochure aan.

Bij de volgende reisorganisaties zijn eenoudervakanties te boeken. Verderop op de pagina gaan we dieper in op elke organisatie:

Koning Aap Eenoudervakantie

Koning Aap Single Parent Reizen | Ben jij een alleenstaande ouder en wil je een leuke verre vakantie met je kind of kinderen? KoningAap heeft eenoudervakanties naar schitterende bestemmingen buiten Europa. Hierdoor zijn de vakanties natuurlijk wel iets duurder dan wanneer je naar Spanje gaat. Geheel verzorgde vakanties voor alleenstaande ouders naar Amerika, Azië of Afrika. Hoe vroeger in het seizoen je boekt, hoe groter je voordeel.

Ga met Koning Aap Single Parent reizen bijvoorbeeld naar Marokko, of maak een familiereis naar het Indonesische Bali of Thailand. Ook India en Vietnam behoren tot de mogelijkheden. Wil je je kind wat cultuur en natuur meegeven in plaats van alleen een zwembad, is Koning Aap een mooie reisorganisatie. Koning Aap won al verscheidene keren de Kids Vakantieaanbidder van het Jaar Award. Reis je volgend jaar weer af met Koning Aap, dan krijg je vaste klanten korting. Bekijk het reisoverzicht.

eenoudervakantie strand zee

Estivant Eenouder Vakantie

Estivant Eenoudervakanties | Estivant biedt naast single reizen ook eenoudervakanties aan. Momenteel zijn er op de site 36 alleenstaande ouder vakanties te vinden. Leuk aan Estivant is dat je ook in eigen land in vakantie kunt. Vind je kind het al snel best en is hij of zij tevreden met een zwembad, en maakt het verder niet uit waar, zijn er leuke goedkope opties in Nederland.

Veel vakanties gaan naar Italië, Turkije, Frankrijk , Spanje en Duitsland. Sociale interactie staat overal centraal. Er zijn zonvakanties en wat actievere vakanties. Activiteiten verschillen per vakantie maar denk aan kanoën, spelletjes doen, wandelen, survivalen, vlotvaren. Voor kinderen die dol zijn op water is er in Lacanau Océan een Tropisch zwemparadijs met glijbanen en wildwaterbaan. Bekijk goed wat er per vakantietype op het programma staat. Bezoek Estivant Eenoudervakanties of lees meer over deze reisorganisatie

Eenoudervakantiegids.nl

Op eenoudervakantiegids.nl vergelijk je in een keer alle stedentrips van de verschillende reisaanbieders voor alleenstaande ouders met kinderen. Zoek op bestemming, reisduur, budget, verblijf en type van vervoer. Bezoek Eenoudervakantiegids.nl

Corendon 4Kids

Maris Life, tegenwoordig onder de naam van moederbedijrf Corendon, biedt goede en kindvriendelijke accommodaties, een actieve reisleiding en gelijkgestemden-garantie. De reisorganisatie is opgericht in samenwerking met Corendon, een aanbieder van ‘gewone’ zonvakanties. Het is een initiatief van Mariska Nunes, zelf een alleenstaande ouder. Zij weet als geen ander wat de behoeftes van alleenstaande ouders is, en hoe het kinderen én ouders naar de zin te maken.

Corendon 4Kidsgaat naar tal van bestemmingen, zoals Sicilië, Frankrijk, Sardinië en Zweden. Maar ook dichter bij huis kun je als single parent terecht. Zo zijn er leuke vakanties op de Veluwe en in Zeeland. Meer info op de website: Maris Life Eenoudervakanties

SoloAmigos

SoloAmigos.nl | Wil je een goed verzorgde, supergezellige eenoudervakanties waarbij jij als ouder niets hoeft te doen, behalve genieten? Dan moet je bij Solo Amigos zijn! Deze leuke, persoonlijke reisorganisatie is namelijk op een aantal punten uniek, zoals ‘Club Amigos!’ voor de kids én een eigen topkok! Je wordt volledig ontzorg en de kinderen hebben de tijd van hun leven. Écht vakantie dus! Bezoek Solo Amigos.

Sunweb Eenoudervakanties

Sunweb Eenoudervakanties | Als eenoudergezin met je kind of kinderen naar de zon. Subweb maakt het mogelijk. Uit het gehele vakantieaanbod heeft Sunweb alle speciale accommodaties geselecteerd waarbij het mogelijk is om een reis te boeken met de kinderen en maar één betalende ouder. Kies uit meer dan 150 accomodaties.

Bestemmingen liggen veelal in de bekende low-budget landen: Spanje, Griekenland en Turkije. Vaak is er een animatieteam waar je je kinderen met een gerust hart kunt achterlaten, zodat je ook tijd voor jezelf hebt. Vaak is er ook een zwembad. In deze familie-accomodaties zijn vast veel andere kinderen en maakt u kind snel vriendjes. Eenoudervakanties naar de zon. Bezoek subweb.nl/eenoudervakantie

Labyrinth Eenoudervakanties

Labyrtinh Outdoor & Travel | Update: website is offline. Labyrinth organiseert actieve vakantie voor eenoudergezinnen. Bij vrijwel alle vakanties wordt er gekampeerd in een huurtent. Bestemmingen zijn Dalmatië (in Kroatië) , Frankrijk, Belgie, Spanje en Italië. Actieve vakanties dus in bijvoorbeeld de Ardennen, of aan de Spaanse kust. Bekijk het actuele aanbod.

Kleinschalige 1-ouder vakanties in Italië

1-oudervakantieitalie.nl | 1-oudervakantieitalie.nl is een website die door André & Monica Smit wordt geëxploiteerd. Dat klinkt alsof het heel kleinschalig is, en dat is het ook. Deze twee Nederlanders hebben enkele jaren terug een accommodatie in Italië opgekocht (vlak bij Monaco) en stellen deze elk jaar een bepaalde periode open voor eenoudergezinnen met kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 14 jaar.

In totaal is er ruimte voor 12 kinderen en 10 volwassenen. Het landgoed ligt idyllisch gelegen tegen een heuvel. Je vindt er niet alleen de villa voor de vakantiegangers, maar eveneens een zwembad, sauna en diverse speeltoestellen. Natuurlijk kun je ook gewoon heerlijk door de omgeving fietsen of wandelen. Kortom: jong en oud zullen zich hier heerlijk vermaken! Je bent wel aan een de zomervakantie gebonden, de rest van het jaar wordt de villa voor andere doeleinden verhuurd.

Dynamic Holland Eenoudervakantie

Dynamic Holland | Lijkt slechts 1 familie-vakantie aan te bieden, maar wel een mooie. Per touringcar vetrek je naar de Alpen, naar Gasthof Edelweisshaus in Königsleiten, Oostenrijk. Ga hier met d kinderen op vakantie als je van wandelen, berglucht en mooie natuur houdt. Je kunt ook met eigen vervoer gaan. De reisleiding zal de gedurende de week verschillende activiteiten organiseren voor zowel jong en oud.

Cirkel.nl 1ouder-vakanties

Cirkel.nl | Cirkel biedt al sinds 1987 reizen aan. Sinds kort biedt Cirkel ook reizen aan die geschikt zijn voor 1-ouder gezinnen. Cirkel biedt hier eigenlijk twee smaken voor aan: Sun & Fun en Snow & Fun. Sun & Fun zijn de reizen tijdens de zomervakantie en Snow & Fun zijn reizen tijdens de wintersportperiode. De reizen staan bol van de activiteiten die dus mede op jonge kinderen zijn gericht.

De reizen worden in principe in groepsvorm ingedeeld, wat inhoudt dat je met een aantal andere 1-ouder gezinnen op vakantie gaat. Dat biedt direct de kans om leuke contacten op te doen, zowel voor jou als ouder als voor het kind.

Alle vakanties worden zorgvuldig voorbereid en begeleid door een groep enthousiaste reisleiders. Bij het boeken van een reis wordt alles voor je geregeld, van overnachting tot skipassen en skilessen, zodat je echt zorgeloos met je kind of kinderen van de vakantie kunt genieten.

Allaboard

All Aboard Zeilvakanties | Update: AllAboard lijkt gestopt. Allaboard biedt zeilvakanties aan. Het gaat dan voornamelijk om zeilvakanties voor singles en eenoudergezinnen. Wanneer je een alleenstaande ouder bent met kinderen van 4 jaar of ouder, dan ben je van harte welkom voor een eenoudervakantie op de zeilboten van Allaboard.

Door mee te gaan met een zeilboot kun je de vakantie op een manier vieren die afwijkt van wat half Nederland doet: met de caravan afreizen naar Frankrijk. Je komt tijdens de actieve vakantie in aanraking met de andere eenoudergezinnen, wat zowel voor jezelf als voor je meereizende kind of kinderen erg leuk kan zijn. Het zeilen vindt voornamelijk plaats voor de kust van Portugal, waar je ook regelmatig aan land gaat om vis te vangen voor op de barbecue, verlaten stranden bezoekt of tal van andere leuke bezigheden uitvoert. Kortom: een reis om nooit meer te vergeten. All aboard!! Bekijk ook het overzicht van reisaanbieders van zeilvakanties.

Club Actif Eenoudervakantie

Club Actif | Club Actif biedt een drietal verschillende reizen aan voor eenoudergezinnen. Zoals de naam Club Actif al aangeeft, gaat het voornamelijk om actieve vakanties. Houd je van een vakantie lang lekker niks doen, dan is Club Actif dus niets voor jou. Houd je echter van lekker watersporten of van andere outdoor bezigheden, dan is het echter wel wat voor jou.

Je kunt kiezen uit een reis naar Sardinië (Italië), naar Bled (Slovenië) of naar Spa (België). Voor alle drie de reizen geldt dat alle activiteiten zo zijn georganiseerd dat ze ook door kinderen uit te voeren zijn. Natuurlijk is het voor de jongste kinderen wat lastig om sommige activiteiten uit te voeren, waardoor er voor de kinderen van 4 tot 12 jaar een Kids Club is waar ze de hele dag vermaakt kunnen worden. Dankzij de gevarieerde eenoudervakantie-bestemmingen heeft Club Actief een heel gevarieerd aanbod samengesteld, waardoor je echt kunt stellen dat er voor elk wat wils is.

Amfibie Treks

Amfibie Treks Eenoudervakantie | Vaak schuilen er hele verhalen achter eenoudergezinnen. Verhalen die ervoor zorgen dat je nu wel echt toe kunt zijn aan een vakantie. De naam Amfibie Treks doet misschien anders vermoeden, maar je boekt er niet veel meer dan een enkele plek op een camping. Je bent niet verplicht om aan allerlei trekkingen mee te doen, maar dat betekent natuurlijk niet dat je een vakantie lang stil moet zitten!

Vooral voor de kinderen zijn er tal van activiteiten georganiseerd waar je de vakantie heerlijk mee kunt doorbrengen. Lekker klimmen, bivakkeren, windsurfen of samen kayakken, mountainbiken of snorkelen: het behoort allemaal tot de opties. Niets moet, maar de opties zijn er voor als je er gebruik van wil maken
Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er de Kids Club met wat meer eenvoudige activiteiten, dus ook aan die leeftijdsgroep is uitvoerig gedacht.

Meer Eenoudervakanties

Op de website een-oudervakantie.nl vind je een duidelijk overzicht van eenoudervakanties in Nederland, België, Frankrijk en andere landen in Europa. Je vindt er ook tips om als alleenstaande ouder een goedkope eenouder gezinsvakantie te boeken. Ga bijvoorbeeld met andere alleenstaande ouders en kids kamperen, goedkoop en gezellig.

Ervaringen met Eenoudervakanties

Als er reisorganisaties bij komen die single parent vakanties organiseren wordt bovenstaande lijst geüpdate. Heb jij ervaringen met een eenoudervakantie waarbij zon, zee en strand een centrale rol speelden? Of ben je juist als alleenstaande ouder meegewerkt op een culturele groepsreis? We waarderen het zeer als je je ervaringen die je tijdens je reis hebt opgedaan met ons wil delen, zodat ook andere ouders hier iets aan hebben.

Plaats een reactie