Fietsvakanties

Ben je single en houd je van actieve vakanties? Naast de welbekende zonvakanties voor singles zijn er ook diverse reisorganisaties die oog hebben voor de wat actievere vakantieganger. Zij bieden fietsvakanties voor singles aan, of reizen waarbij zowel gewandeld als gefietst wordt.

Diverse reisbureaus hebben singlereizen waarbij wandelen en/of fietsen een grote rol spelen. Op deze pagina hebben we aanbieders van single fietsvakanties voor je op een rij gezet:

Naast fietsreizen bieden bovenstaande reisorganisaties ook nog andere (actieve) single reizen aan. Ben je niet single maar wil je niet in je eentje op fietsvakantie, dan zijn deze groepsreizen natuurlijk ook een uitgelezen mogelijkheid om met anderen fietsreis te maken.

Dagindeling Single Fietsreizen

Bij fietsvakanties ga je meestal van hotel naar hotel, maar soms is er ook sprake van een standplaats. Vanuit dit vaste hotel of pension worden dan elke dag wisselende dagtochten gemaakt. Of je als groep echt de gehele fietsdag samen fietst wissel waarschijnlijk. Vaak zijn er verschillen in tempo. Logisch bij single fietsreizen is wel dat er bijvoorbeeld gezamenlijk geluncht wordt.

Bekijk het exacte programma per reisaanbieder; vaak staat dit goed uitgelegd op de website. Zo weet je voor het boeken van je reis waar je aan toe bent.

Villavibes Single Reizen

Villavibes | VillaVibes is een Arnhemse reisorganisatie voor singlereizen, die ook wielren-, mountainbike- en wandelvakanties aanbiedt onder de naam Villavibes Hike & Bike. Vaak een combinatie van fietsen en wandelen. Deze reizen zijn wat sportiever dan een fietstochtje langs de Donau; een beetje conditie is wel een vereiste.

Wel zijn er altijd 2 varianten: een lichte dagtocht en een zwaardere dagtocht. Afhankelijk van je conditie en of nachtrust kies je met welke groep je die dag mee gaat. Borrelen, feestjes en lekker gezamenlijk eten is net zo belangrijk als de sport-activiteit van de dag.

villavibes-logo

Bestemmingen van VillaVibes Fietsen zijn Mallorca, Tarrenz (Oostenrijk), Bormio/Stelvio (Italië), Filzmoos (Oostenrijk) en Molveno in Italië. Op de website staat een goed overzicht van de reizen, en voor welke leeftijdscategorie deze bedoeld zijn. Zo is er een categorie van 25-45 jaar, 25-39 jaar en 40-59 jaar. Ook kun je zien hoe ‘vol’ de wandel-, MTB- en fietsreizen al zijn, zodat je weet of je snel moet boeken. VillaVibes richt zich op hoger opgeleide singles.

Neem de vakantie naar Mallorca. Die is perfect voor zowel wandelaars als fietsers, en dan vooral wielrenners. Met een groep van maximaal 40 singles (of alleenreizenden, dat kan ook) ga je tijdens een 8-daagse trip afwisselende wielrenroutes en prachtige wandelingen doen. Standplaats is een 4-sterren hotel. Meer info over deze en andere vakanties vind je op Villavibes

Bekijk de Actieve Fiets- en Wandelvakanties voor Hoger Opgeleiden van Villavibes

Natuurlijkreizen.nl Single Fietsvakanties

NatuurlijkReizen.nl | Natuurlijk Reizen (ook wel NRtravel genoemd) heeft een aantal fietsvakanties voor singles in het reisaanbod. Deze organisatie is gericht op natuur en actieve vakanties.

Natuurlijk Reizen Fietsvakanties logo

Ze hebben fietsreizen voor de leeftijdcategorie van zo ongeveer 30 t/m 60+. Deze reizen zijn overigens niet specifiek alleen bedoel voor singles en al helemaal geen dating-reizen. Singles zijn echter zeer welkom bij deze groepsreizen. De fietsvakanties gaan onder andere naar Duitsland (Zwarte Woud), Engeland (fietsen rond Kent) en er is ook een fietsreis op Ibiza door Griekenland & Macedonië.

De wandelvakanties van Natuurlijk Reizen gaan momenteel onder andere naar Tsjechië (wandelen door het Boheemse Woud), Spanje (wandelen in Andalusië), Duitsland (wandelen over bv de Eifelsteig) of Bulgarije. Je vindt er nog meer wandelvakanties en actieve rondreizen in verre bestemmingen als Burkina Faso. Bekijk de single fietsvakanties, wandelreizen en overig aanbod op NatuurlijkReizen.nl.

Bekijk het reisaanbod van Natuurlijk Reizen.nl 

TUI Fietsvakanties voor Singles

TUI | TUI Reizen heeft momenteel 14 single fietsvakanties op de website staan. De bestemmingen variëren van Nederland tot enkele Europese landen. naast de fietsvakanties heeft TUI nog tal van andere reizen voor alleengaanden.

TUI Fietsvakanties logo

In Nederland kun je fietsen door de Brabantse Kempen, de Veluwe,Regio Valkenburg/Maastricht en Groningen/Drenthe. Deze Nederlandse fietsvakanties zijn inclusief 1-persoonskamer. Je doet de fietstochten vanuit een hotel, een standplaatsvakantie dus. De groepsgrootte staat niet overal aangegeven, maar bij 1 reis werd de maximale groep op 25 gesteld, dus goede kans dat dit voor de overige reizen ook geldt.

Wil je liever in het buitenland fietsen? Dat kan ook. Met TUI Reizen kun je naar Frankrijk (Loiredal), Duitsland (Teutoburgerwoud of de Oostzeekust) en Kent in Groot-Britannië. Nog iets verder weg is Zakynthos in Griekenland, waar ook een single fietsvakantie te boeken is.

De reis naar Zakynthos is een 8-daagse trip met o.a. fietsen, wandelen en een eilandtour. Meer info op de website van TUI.

Bekijk het reisaanbod van TUI Singlereizen

Singlereizen.nl Fietsvakanties

singlereizen.nl logo

Verzamel-website Singlereizen.nl heeft een flink aanbod fietsvakanties voor singles samengebracht.  Ga mee met hun fietsvakanties voor singles naar landen zoals Duitsland, Oostenrijk of Italië. 

Bepaal zelf of je wilt fietsen, mountainbiken of hike-en biketochten wilt maken. In Duitsland geniet je bijvoorbeeld van het schilderachtige Eifel, maar ze hebben nog veel meer bestemmingen. Bekijk de fietsvakanties op singlereizen.nl/fietsvakantie

Vergelijk alle single reizen op singlereizen.nl

Eye4Cycling

Reisorganisatie Eye4Cycling is niet per se voor singles, maar op sommige van hun fiets (en wandel)reizen zijn het voornamelijk alleenstaanden die meegaan. Dit geldt met name voor de fietsvakantie op Ibiza

eye4cycling Fietsvakanties logo

Tijdens deze fietsvakantie op Ibiza fiets je dagelijks gevarieerde fietstochten van 40 tot 60 kilometer. De fietsroutes gaan over geasfalteerde, autoluwe binnenwegen en door authentieke Spaanse dorpjes.

Het hotel waar jullie verblijven is uitgerust met sauna, fitnessruimte en zwembaden én is direct gelegen aan zee. Naast fietsen (vanuit een standplaats dus) ook ruim de tijd voor ontspanning en de zee. Lees meer over deze fietsvakantie.

Rudi Rides

Rudi Rides is een kleinschalige fietsorganisatie opgezet door natuurliefhebber Rutger. Hij fietst zelf mee als gids en kent alle mooie fietsroutes in Frankrijk en Italië. Blijf je liever een weekend in Nederland, dan is dat ook mogelijk op een fietsweekend naar Zuid-Limburg of de Posbank.

Rudi Rides logo

Je fietst bij Rudi Rides in een kleine groep van maximaal 8 personen. Rudi Rides zijn voornamelijk bikepacking fietsvakanties waar je van hotel naar hotel fietst en al je bagage zelf vervoert! Zo’n vijf kilo, verdeeld in twee of drie kleine tassen op je normale racefiets.

Dit maakt jouw vakantie extra avontuurlijk. Wil jij ook op kleinschalige fietsvakantie en houd jij ook van avontuur? Bekijk dan hier tips over bikepacken of bekijk het volledige reisaanbod.

Fietsvakantie Galibier singles
Groep renners van Rudi Rides

Beperkt aanbod

Met 6 reisorganisaties kunnen we rustig stellen dat het aanbod van fietsvakanties voor singles en alleengaanden tamelijk beperkt is. Hopelijk komt daar verandering in. Als er organisaties bij komen die dit type reis aanbieden zullen we deze pagina updaten. Mochten we een goede site over het hoofd hebben gezien, neem dan even contact met ons op. Andere type actieve vakanties zijn duik-vakanties, ski-vakanties en natuurlijk wandel-vakanties.

groep op fietsvakantie in de natuur