Natuurreizen

Ben je op zoek naar mooie single reizen in de Natuur? Op deze pagina vind je een overzicht van reisorganisaties die natuurreizen voor alleenstaanden & singles organiseren. Dit zijn dan met name groepsreizen; deze zijn doorgaans niet bedoeld als ‘datingreis’.

Bij deze groepsreizen kunnen ook alleenreizenden die al een relatie hebben mee gaan. Enkele bekende organisaties zijn ANWB Single Reizen en Sawadee, beide met prachtige natuurreizen. Een groter overzicht met een korte toelichting vind je hier onder:

ANWB Single Reizen

ANWB Reizen | Breed aanbod aan single reizen en groepsreizen voor alleengaanden, waaronder ook veel (rond)reizen waar natuur centraal staat. Enkele voorbeeld van de ANWB groepsreizen:

 • Groepsreis met de de hoogtepunten van Argentinië en Brazilië.
 • Ierland: van het ruige Noord-Ierland via de Wild Atlantic Way naar Dublin
 • Cuba: met onder meer paardrijden door de vallei van Vinales
 • Single-reis Peru en de Inca’s. Met bezoek aan de Ballestas Eilanden en tocht door en verblijf in Heilige Vallei van de Inca’s, en natuurlijk de Machu Picchu.
 • Bekijk alle schitterende (verre) groepsreizen van ANWB single reizen

Sawadee

Sawadee | Biedt singlereizen in groepsverband naar prachtige bestemmingen, waarbij de natuur een een belangrijke rol inneemt. Zo kun je met Sawadee Singles naar IJsland, Lapland, Indonesië, Nepal, Nieuw-Zeeland, Peru, Zuid-Afrika, India, Costa Rica, Cuba en de Azoren.

Bij elke reis staat keurig de (maximale) groepsgrootte aangegeven. Ook het niveau van comfort van de overnachtingen, én, de zwaarte van de reis wordt vermeld. Bij sommige natuurreizen zul je, om de mooist plekjes te bereiken, over een aardige conditie moeten beschikken. Ook de mate waarin ‘Natuur’ centraal staat wordt met 1 tot 3 niveaus aangegeven.

Bij Sawadee kun je voor het boeken bekijken wat de huidige groepssamenstelling is, en hoeveel plekken er nog vrij zijn. Je hebt dus gewoon inzage in hoeveel mannen en vrouwen er in welke leeftijdscategorie meegaan. Bekijk het actuele aanbod van natuurreizen bij Sawadee

ShoeString

ShoeString | Alleen reizen maar toch samen, dat zijn single reizen van Shoestring. Onder het reisaanbod van Shoestring ook bestemmingen met prachtige natuur. Een greep uit de single reizen van Shoestring: Marokko, Jordanië, India, Nepal, Sri Lanka, Thailand, Vietnam, Maleisië, Ethiopië en Oezbekistan.

ShoeString werkt met betrouwbare, meestal eigen, agentschappen ter plaatse. Stelletjes kunnen niet deelnemen aan de singel reizen: alleen singles en alleengaanden zijn welkom op deze trips. Stelletjes kunnen wel een groepsreis buiten de single reizen om boeken. De groepsreizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige reisbegeleiders. Hoewel het om groepsreizen gaat staat individuele vrijheid hoog in het vaandel. ShoeString is milieubewust: standaard compenseren ze de CO₂ uitstoot van al hun reizen. Bekijk het actuele reisaanbod van ShoeString

natuurreizen met singles

SNP Natuurreizen

SNP | SNP Natuurreizen: kleine groepen, grote avonturen. Niet per sé singlereizen dus, maar singles zijn meer dan welkom. Met SNP, onderdeel van ANWB, kun je naar diverse natuurbestemmingen. De groepen zijn 15 a 20 deelnemers groot. Reis ondermeer naar IJsland, Griekenland, Nepal, Noorwegen, Madeira, Peru, Zuid-Afrika, Alaska, of Mongolië. Keuze genoeg.

Per reis staat de waardering van eerdere deelnemers aangegeven. Ook vind je hier, net als bij Sawadee, online informatie over het accommodatie-niveau en de mate van zwaarte. ‘De belangstelling voor de natuur, de authenticiteit van een streek, de geschiedenis en cultuur, de lokale culinaire genoegens en het actieve reisprogramma is wat mensen samenbrengt op een groepsreis van SNP.’ Bekijk het huidige aanbod van natuurreizen bij SNP

Koning Aap

Koning Aap | Groepsreizen in het hogere segment, waaronder ook natuurreizen. Mooie reizen zijn die naar Nepal, Turkije, Colombia, Bolivia. Bekijk de reis-omschrijvingen, dan krijg je een goede indruk van welke groepsreizen mooie natuur te bieden hebben. Het zijn er namelijk te veel om op te noemen

Koning Aap groepsreizen

Fox Single Reizen

Fox Single Reizen | Update: Fox valt nu onder ANWB Reizen. Fox organiseert single reizen naar landen als Canada, Zuid-Adrika, Jordanië, Peru, Thailand en Sri Lanka. Aan mooie natuur dus geen gebrek, al zijn het niet typische ‘natuurreizen’. Ook kun je met Fox naar Bali.

 • Fox Single Reizen staat voor:
 • Zeer complete rondreizen
 • Ook voldoende tijd voor optionele activiteiten
 • Altijd de keuze uit kamer op indeling of kamer voor alleengebruik
 • Een divers excursieprogramma
 • Begeleiding van deskundige Nederlandssprekende reisleiding
 • Onderdeel van ANWB

Verder kun je bij Fox kiezen of je samen of alleen op een kamer ligt. De groepen zijn niet al te groot (max. 25 personen), en er is Nederlandstalige reisleiding. Bekijk het aanbod bij ANWB Single Reizen

Singlereizen.nl

Op de site singlereizen.nl vind je alle soorten reizen verzameld, en ze hebben ze ook gesorteerd op thema. Natuurreizen zijn reizen waarbij bovengemiddeld mooie natuur een belangrijke plaats inneemt. Er is natuurlijk wat overlap met wandelreizen. Bij bestemmingen kun je denken aan Albanië of Noorwegen, maar er zijn er nog veel meer. Bekijk de natuurreizen op hun site.

Let’s go! Wat dacht je van wildkamperen in IJsland, bijzondere dieren spotten in Afrika, eilandhoppen of een tocht met husky’s door de sneeuw? – Singlereizen.nl

JoNature Natuurreizen

Update: Jonature is helaas offline | Dit is dé reisorganisatie die reizen organiseert met de Zweedse natuur in de hoofdrol.
Voor Jonature is het erg belangrijk om de natuur te respecteren en op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier de omgeving/het terrein te verkennen.

De trektochten zijn voornamelijk te voet, te paard of per kano. Op deze manier kom je op plaatsen waar je geen verkeer tegenkomt. Je overnacht zelfs op plekken waar geen kraanwater, geen elektriciteit, geen sanitair/keuken en geen wifi te vinden is.

Natuur is natuurlijk niets zonder haar flora en fauna. Je kunt veel uit de natuur eten en drinken, denk hierbij aan het zuivere water uit de meren, bessen, kantarellen, zelf gevangen vis noem maar op! Tevens maak je onderweg je grote kans op het wildspotten van elanden, reeën, vossen, bevers, roofvogels en wie weet zelfs een veelvraat, wolf, lynx of beer!

Ze reizen in kleine groepen en ontwijken het massatoerisme. Geniet van de ongerepte Zweedse natuur vanuit een kano. Ontvlucht de stress en vaar 6 a 7 dagen op de schitterende wateren van het Dalslands-Nordmarkens merengebied. Met een rustig tempo die het voor iedereen mogelijk maakt deze reis te maken peddel je elke dag weer naar een nieuwe bestemming. Bijv. een van de ontelbaar onbewoonde eilandjes. Sla je kamp op en start met houtsprokkelen voor het koken op het kampvuur. Dit is hoe een vakantie zou moeten zijn. Back to basic, back to nature.

Kom tot rust en ontdek niet alleen Zweden te paard, maar ook jezelf. Tijdens de ‘Horse trail’ ben je 5 dagen vol op bezig met je toegewezen paard. Alle aspecten van de verzorging komen aan bod. De ervaren begeleiding heeft kennis van de omgeving, en kan je van alles vertellen over de paarden en geeft je survivaltips tijdens de tochten.

Paardrijden tijdens een van de natuurreizen

NoSun Natuurreizen

NoSun | De naam ‘NoSun’ klinkt wellicht wat onheilspellend, zeker voor een reisorganisatie, maar niets is minder waar. Hiermee wordt tot uitdrukking gebracht dat ‘zon’ niet centraal staat. Bij NoSun gaat het namelijk om actieve groepsreizen en single reizen in Europa. Zonaanbidders en badgasten kunnen beter ergens anders gaan kijken.

NoSun biedt geen typische single-reizen, maar 95% van hun boekers boekt alleen. Het moet vooral geen ‘singlereis gedoe’ worden. We lezen op de website: ‘Je medereizigers zijn tussen de 20 en 50 jaar. Groepsreizen van noSun draaien in tegenstelling tot single reizen niet om het feit dat je single bent of niet. Bij ons staan de reis, de ervaring en de belevenis centraal.’

Bestemmingen waar No Sun naar toe gaat zijn onder meer Zweden, Frankrijk, Lapland, Noorwegen, Ierland, Finland en Sardinië. Ook kun je met NoSun op wintersport. Het reisaanbod wisselt dus check zeker de website.

Ervaringen met Natuurreizen voor alleengaanden & singles

Ben jij wel eens meegewerkt met een natuurreis van Sawadee, TUI of één van de andere bovenstaande reisorganisaties? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaringen. Ging het echt om een single reis of meer een groep alleengaanden? Met welke reisorganisatie ben je geweest? We horen de belevenissen gedurende je natuurvakantie graag. Je kunt onderaan deze pagina je ervaringen delen met andere lezers van bradly.nl

Plaats een reactie