Pelgrimsreizen

Het hoofd leegmaken, zoeken naar zingeving of gewoon een flinke sportieve uitdaging aangaan: pelgrimsreizen worden steeds populairder. Santiago de Compostela verwelkomt al jaren nieuwe recordaantallen pelgrims, maar ook Rome en zelfs het Olavspad in Noorwegen groeien in populariteit.

Nu zullen de meeste wannabe-pilgrims zelf hun pad kiezen, overnachtingsadressen regelen en dagafstanden bepalen, maar dit geldt niet voor iedereen. Niet voor niets dat steeds meer reisorganisaties pelgrimsreizen in hun reisaanbod nemen. De overnachtingen zijn dan geregeld, en je loopt ook lang niet de gehele bedevaartroute.

Let op; het gaat soms, maar niet altijd om groepsreizen. Sommige organisaties beiden juist individuele pelgrimsreizen aan. Bekijk de reisdetails dus goed.

Reisorganisaties voor Pelgrimsreizen: een Overzicht

We zetten de verschillende reisorganisaties die pelgrimsreizen aanbieden hier onder in een handig overzicht. Eerst reisbureaus, die (een deel van) de Camino de Santiago aanbieden, vervolgens een aantal waarmee je over de Via Francigena naar Rome kunt lopen, en tot slot het Noorse Olavspad.

Pelgrimsreis over de Camino de Santiago

 1. Sawadee
 2. Eigen-Wijze Reizen (individueel)
 3. SNP Natuurreizen (individueel)
 4. SRC Reizen
 5. Spain is More
 6. Hillwalk Tours
 7. Earth Tracks
 8. Loopend Vuurtje
 9. Pelgrimroutes.nl
 10. Mondial Tours
 11. Topo Aktief
 12. Magicaltours-Vakantie.nl

Sawadee 9-daagse Camino Internationale Groeps-Rondreis

Sawadee organiseert groepsreizen in Spanje, en heeft ook een aantal Camino-reizen. Bij de 9-daagse reis loop je van Samos naar Santiago de Compostela. Dit is een internationale reis, dus verwacht een internationaal reisgezelschap aan pelgrims. Bij dit soort groepsreizen lopen ongetwijfeld veel singles mee. De camino heeft ook zeker een aantrekkingskracht op mensen die net uit een relatie komen. Sawadee heeft ook nog een 8-daagse fiets-rondreis over de Camino. Bekijk deze Camino fietsreis.

Middeleeuwse kloosters en ongerepte landelijke landschappen. Geniet van het fantastische eten en de wijn die langs de route wordt geproduceerd Volg de beroemde pelgrimsroute naar Santiago – Sawadee

SNP Natuurreizen: Camino del Norte, Camino de los Faros

SNP heeft twee individuele wandelvakanties over verschillende Spaanse Camino’s in het reisaanbod. Een van de twee pelgrimsreizen gaat over de Camino del Norte, een minder druk alternatief voor de Camino Frances. Ik heb hem zelf grotendeels gelopen, tot het punt van de splitsing naar de Camino Primitivo.

De reis van SNP ziet er wat anders uit, met ook rondwandelingen. De regio Asturië is zeer de moeite waard. De details van deze Camino del Norte vind je op hun website. De tweede pelgrimsreis is een wandelvakantie langs casas rurales en hotels waarbij je eindigt bij ‘het einde van de wereld’: Cabo Finisterre. Bekijk de reisdetails.

De ruige Spaanse noordwestkust, in de provincie Galicië, vormt het decor van deze ultieme kust-wandelroute. – SNP Natuurreizen

Eigenwijze Reizen: Samos – Santiago & Camino Portugues vanaf Porto

Deze reisorganisaties biedt 2 pelgrimsreizen aan. Eentje betreft de wandeltocht van Samos naar Santiago de Compostela. De details lees je hier. Het gaat om een 8-daagse trektocht door Noord-West Spanje. Het gaat om een individuele reis, met dagafstanden zo rond de 18 a 25 kilometer. Vaak is er een kortere en langere variant beschikbaar.

De tweede pelgrimstocht loopt van Porto naar Santiago. Deze reis over de Camino Portugues duurt 9 dagen, en is eveneens individueel. Overnachtingen op basis van logies en ontbijt. Bekijk deze reis.

Al sinds de vroege middeleeuwen zijn de Sint Jacobsroutes naar Santiago de Compostela belangrijke pelgrimsroutes. U loopt de laatste 130 kilometer van deze bedevaartstocht naar het graf van de apostel Jacobus.  – Eigenwijze Reizen

SRC Reizen: De hoogtepunten van de Camino

Voor pelgrims die liever alleen de hoogtepunten zien. Er wordt zelfs gewisseld van route. Zo bezoek je Bilbao en het Guggenheim Museum (Camino del Norte) maar ook het geweldige Pamplona, León en Burgos (Camino Frances). Oviedo (Primitivo) wordt ook nog meegepakt. De doorgewinterde pelgrim zal zijn neus ophalen voor zo veel cherry-picking maar als je graag in een groep de hoogtepunten van verschillende camino’s beleeft en de camino-sfeer wilt opsnuiven is het natuurlijk een mooie optie. Bekijk de cultuur-reis.

Comfortabel legt u de beroemde pelgrimsroute af, waarbij u in een centraal gelegen hotel in Santiago de Compostela verblijft! – SRC Reizen

Pelgrimsreizen in Italië: Via Francigena & Weg van St. Fransiscus

 1. Topo Aktief
 2. Pelgrimroutes.nl
 3. Andersreizen.be
 4. ECKTIV
 5. SNP Natuurreizen
pelgrimsreizen naar Rome
Populair: pelgrimsreizen naar Rome

SNP Natuurreizen: In de sporen van de Heilige Franciscus

SNP heeft twee reizen over de Via Francescana: een noordelijke en een zuidelijke. Beide pelgrimsreizen duren 7 dagen. Comfortabel pelgrimeren door het mooie Umbrië in Italië. Wandelvakantie langs hotels en agriturismi

Het zuidelijk deel van de Via Francescana leidt je van Assisi, de geboorteplaats van de Heilige Franciscus, via Spello en Trevi naar dé kunst- en monumentenstad Spoleto. – SNP

Pelgrimsreizen in Zweden & Noorwegen: Het St. Olavspad

 1. Natuurlijk Reizen
 2. ECKTIV
 3. Fru Amundsen
 4. Pelgrimroutes.nl

Met name de Camino is erg populair aan het worden, en de Camino Frances is eigenlijk in de zomermaanden te druk. Als het een heilig jaar is (zoals 2021 bijvoorbeeld) is het helemaal druk. De dag waarop Sint Jacob wordt geëerd is 25 juli, en als deze dag op een zondag valt, wordt het jaar uitgeroepen tot een heilig jaar. Als je via een reisorganisatie boekt slaap je meestal niet in refugio’s en zijn je overnachtingen vooraf geboekt.

Diverse pelgrimsreizen maken trouwens gebruik van een touringcar. Deze ‘buspelgrims’ lopen dan steeds een mooi deeltraject, in plaats van de gehele route. Ook een manier!

Wil je als single op bedevaartstocht? Reisorganisatie Natuurlijk Reizen heeft 1 singlereis en 1 gewone reis, naar zowel het Olavspad als de Camino! Bekijk de reizen hier:

Zoek je een vakantie waarbij natuur belangrijk is, maar hoeft dit geen pelgrimstocht te zijn? Bekijk dan ook eens de pagina over natuurreizen.


Bekijk de Single Reizen & Verre Groepsreizen van de volgende Reisorganisaties:
Shoestring logo
crusj logo
villavibes logo
djoser logo

Plaats een reactie