Single Events

Naast single reizen wil ik ook graag aandacht besteden aan single events. Een week of langer met een onbekende groep op reis is voor sommigen een brug te ver. Een single evenement kan een leuk op stapje zijn naar een reis. Of gewoon op zichzelf al prima voldoen natuurlijk. Naast single evenementen die op 1 dag plaatsvinden zal ik hier ook wat aandacht aan single weekenden, zoals die van Villavibes, besteden.

Single Events Aanbieders

Hier volgt een rijtje met aanbieders van single evenementen. Verderop vind je voor elke organisatie een korte toelichting over hun events, de doelgroepen en locaties.

Villavibes Single Weekenden banner

VillaVibes

Reisorganisatie VillaVibes biedt groepsreizen aan voor HBO en WO singles. Van alle organisaties hebben ze het breedste aanbod. Je kunt met hen gaan tennissen, een zonvakantie beleven, op wintersport, zeilen, fietsen & hiken en naar Lapland. Sinds kort is er zelfs een padel-reis.

villavibes-logo

Naast deze ‘langere’ reizen bieden ze ook single weekenden aan, dichtbij huis. Omdat dit in zekere zin ook onder single events valt heb ik ze op deze pagina opgenomen. Ze organiseren geen eendaagse single evenementen, maar de website is een feestje om rond te kijken. Bezoek VillaVibes.nl

De weekenden vinden plaats in de Ardennen, Villa Heuvelrijk dichtbij de bossen van Groesbeek en Berg en Dal en in de Villa Vechtdal, waar je een all-inclusive weekend met andere singles kunt beleven. Lees meer over de VillaVibes weekends en de verschillende thema’s. Ook tijdens Oud en Nieuw heeft VillaVibes diverse groepsreizen en -weekenden.

Search4Love Single Events

Ben jij op zoek naar een leuke avond uit? Dan ben je bij Search4Love.nl aan het juiste adres. Deze evenementen omvatten single activiteiten zoals speed dating, wijnproeverijen en kooklessen, die allemaal een leuke en ontspannen sfeer bieden voor singles om te ‘socializen’ en elkaar te leren kennen.

search4love single events logo

Wist je dat de kans op een match bij Search4Love maar liefst 90(!) procent bedraagt? Sterker nog, ook biedt Search4Love een ‘niet goed, geld terug’ garantie! Kortom, reden genoeg om de proef eens op de som te nemen. Een goede reden om te kiezen voor Search4Love.nl, is dat ze de uiteenlopendste evenementen organiseren. 

De kracht van Search4Love.nl zit hem in het feit dat alle evenementen zo zijn georganiseerd dat ze vooral zijn bedoeld om op een relatief laagdrempelige manier met andere singles in contact te komen. Het verschil tussen normale speeddates en deze evenementen, zijn vooral de speciale manier van matchen. Doordat je tijdens de verschillende evenementen veel meer op jezelf bent aangewezen om met iemand het gesprek aan te gaan, is de kans op succes, onder andere door de ongedwongen sfeer, vele malen groter.

De Wandeldate

Ben jij een echte wandelliefhebber? Dan ben je bij Dewandeldate aan het juiste adres. Zo organiseren ze allerlei verschillende tochten, geschikt voor niet alleen wandelaars, maar ook fietsers, buitensporters en natuurliefhebbers. Niet alleen in Nederland, maar ook in België. Met inmiddels meer dan 1000 succesvolle matches, kunnen we wel stellen dat Dewandeldate.nl een succes blijkt te zijn!

De Wandeldate logo

Het grote voordeel aan een Wandeldate, is dat je de keuze hebt uit een één op één wandeldate, waarbij je elkaar persoonlijk kunt leren kennen. Een andere optie is om in een groep te wandelen. Dit zorgt ervoor dat je met verschillende mensen in contact komt, waardoor de kans op succes nog groter is.

Via Dewandeldate.nl kun je je eenvoudig aanmelden en al je voorkeuren kenbaar maken. Op basis daarvan wordt er gekeken welke personen hier het beste bij passen. Via je persoonlijke account kun je met de mensen die je aanspreken chatten en zelfs direct een wandeldate plannen. Dus ben je een echte wandel liefhebber en ben je op zoek naar meer dan alleen een maatje om samen mee te kunnen wandelen, dan ben je bij Dewandeledate.nl aan het juiste adres.

e-Matching

De datingsite e-Matching (alleen voor hoger opgeleiden) organiseert in samenwerking met Flitsdate (BEAU Evenets) diverse speeddating-avonden. Locaties zijn onder andere horeca-gelegenheden in Groningen, Utrecht, Amsterdam, Tilburg, Nijmegen en Rotterdam.

e-Matching speeddate event

Anders dan de meeste single events is een speeddate evenement er echt op gericht een match te vonden met wie je op date gaat. Je spreekt andere singles tijdens zo’n event elk 3 minuten. Op een kaart vul je in of je de ander nog eens wilt zien. Bij 2x ‘ja’ krijgen jullie elkaars contact-info en kunnen jullie een date met z’n tweetjes af gaan spreken. Op de website van e-matching lees je er meer over.

Single events in de buitenliucht
Veel single events vinden in de buitenlucht plaats. Wandelen, een culturele activiteit of een stad bezoeken

Funbreaks Single Evenementen

Kun jij wel wat ontspanning en vertier gebruiken? Dan ben je bij Funbreaks Single Events aan het juiste adres! Dit is de plek waar singles elkaar kunnen vinden. Het leuke aan het concept van Funbreaks, is dat er allerlei verschillende evenementen zijn, in verschillende leeftijdscategorieën, door het hele land.

Funbreaks logo

Dit maakt het dat het vinden van een geschikte single even een stuk eenvoudiger wordt. Zo lopen de single events die door Funbreaks worden georganiseerd uiteen van een workshop kaas maken tot een middag karten met aansluitend een gezellige borrel om elkaar beter te leren kennen.

Doordat Funbreaks alle single evenementen daadwerkelijk op basis van leeftijd organiseert. Weet je dus ook altijd zeker dat de mensen die voor dit evenement of deze activiteit hebben gekozen, ook allemaal binnen deze leeftijdscategorie vallen. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de verhouding man/vrouw. Funbreaks Single evenets zorgt er namelijk altijd voor dat de verhouding goed is en maximaal 40/60% is. Op deze manier hebben zowel mannen als vrouwen evenveel kans op een succesvolle date.

Single-Events.org

Single Events is grootste en snelst groeiende singles community van Nederland sinds 2009.  ‘SE’ is voor veel singles inmiddels een begrip. Een laagdrempelig manier om andere singles 45+55+65+ te ontmoeten in real life. Op leuke uitstapjes georganiseerd door leden en door Single Events zoals wandelcafés, single party’s en singles-weekenden weg. Bekijk de Single Events-activiteiten.

Single Evenets org logo

Maak nu een profiel aan en leg gemakkelijk contact met leden via de site. Spreek samen af en beleef een leuke middag of avond op een relaxte manier. Tip: kom regelmatig naar de singlesuitjes dan bouw je snel een nieuw sociaal netwerk op.

Wandelgroepjes en motorclubjes zijn zo ontstaan, maar ook kook- en eetclubjes. Stap- en fietsmaatjes werden gevonden, maar ook kampeer- en dansmaatjes. Ook vriendschappen ontstaan en nieuwe liefdes bloeien op. Daten in real life! Doe jij ook mee? Kom kennismaken op een van de Single Events. Kom kennismaken op een van de Single Events-activiteiten.

Just a Date

Just a date, de plek voor allerlei uiteenlopende evenementen! Dus ben jij op zoek naar een leuke avond uit? Dan ben je bij Just a date aan het juiste adres. Zo organiseren ze verschillende single events, in een regio bij jouw in de buurt. Daarnaast wordt er ook kritisch gekeken naar interesses en worden de groepen ingedeeld op basis van leeftijdscategorieën. 

Just a Date logo

Wanneer je deel neemt aan één van de vele leuke single evenementen van Just a Date, dan weet je zeker dat je een geslaagde ochtend, middag of avond hebt! Daarnaast ben je samen met allemaal personen die als het gaat om interesse matchen, waardoor er misschien zelfs wel een bepaalde klik ontstaat. Populaire evenementen die door Justdate worden georganiseerd zijn een ‘High Wine’, speurtochten, bowlingavond en allerlei verschillende soorten quizzen. Bekijk de single evenementen van Just a Date.

De grootte van de groep is afhankelijk van het type evenement, maar is doorgaans niet groter dan 20 personen. Dit geeft iedereen de mogelijkheid om goed met elkaar te kunnen praten en elkaar ook daadwerkelijk beter te leren kennen. Omdat Just a Date heel goed begrijpt dat het best spannend kan zijn wanneer je voor de eerste keer en helemaal alleen naar een single event gaat, is er altijd iemand die je persoonlijk ontvangt.

Shoestring single reizen banner

Mingle the Single

Mingle the Single is perfect voor allerlei verschillende leuke evenementen. Dus ben jij toe aan een leuke date of wat gezelschap? Dan ben je bij ‘Mingle the Single’ helemaal op je plek! Dit online platform is namelijk bedoeld voor singles, alleenstaanden en vrijgezellen in alle leeftijdscategorieën.

Mingle the Single events logo

Met enige regelmaat worden er allerlei te gekke evenementen door Mingle the Single georganiseerd, waarbij je helemaal zelf kunt bepalen met wie je graag zou willen deelnemen. Zo kun je op basis van leeftijd en ook interesses meedoen aan allerlei verschillende evenementen.

Populaire single evenementen die door Mingle the Single worden georganiseerd zijn borrels, wandelingen, maar ook de wat meer sportieve uitjes zoals kanoën of golfen. Kortom, voor ieder wat wils! Dus ben je single en niet alleen op zoek naar een leuke date, maar bovendien ook leuke activiteit? Dan ben je bij Mingle the Single Events aan het juiste adres. Meld je daarom dus ook snel aan en zorg dat je niet mist en als eerst op de hoogte bent van de laatste activiteiten voor singles.

Wandelen is populair bij single evenementen
Wandelen is een populaire bezigheid bij single evenementen

NMLK

Nieuwemensenlerenkennen.nl is de plek voor verschillende activiteiten. Zowel actief als een rustig avond behoort tot de mogelijkheden. Ben jij op zoek naar een leuke avond uit? Dan ben je bij Nieuwemensenlerenkennen.nl (door de leden aangeduid als NMLK) aan het juiste adres. Omdat het best een uitdaging kan zijn om in een nieuwe stad iemand te vinden die bij je past, hebben ze daar bij ‘Nieuwe mensen leren kennen’ iets op bedacht! Het leuke daaraan is, is dat je met allemaal gelijkgestemden bent. Dit maakt het allereerst ontzettend laagdrempelig en ten tweede vergroot het natuurlijk je kans op een succesvolle match. 

NMLK logo

Via het platform van Nieuwemensenlerenkennen.nl kun je deelnemen aan allerlei verschillende activiteiten. Zo kun je op basis van je leeftijd kiezen voor welke categorie je gaat en kun je ook direct zien hoeveel personen er nu ingeschreven zijn en hoeveel plekken er maximaal zijn. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een spelletjesavond of kun je meedoen aan sportieve activiteit. Is borrelen meer iets wat bij je past, dan kun je natuurlijk ook nieuwe mensen leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje. Dus wil je nieuwe mensen leren kennen, neem dan deel aan één van de vele leuke evenementen van Nieuwemensenlerenkennen.nl. 

Jouw ervaringen met Single Events

Ben jij al een of meerdere single evenementen afgegaan? Dan ben ik erg benieuwd naar jouw ervaringen! Je kunt een korte review achterlaten onder aan deze pagina.

Ben je naast een evenement misschien ook toe aan een reis met andere vrijgezellen? Lees de pagina over single weekenden, of als je langer weg wilt/durft de pagina over bijvoorbeeld culturele single reizen.

Single Activiteiten Agenda’s

Op internet zijn diverse websites die een agenda voor single activiteiten bijhouden. De site activiteiten-singles.nl is hier een goed voorbeeld van, alhoewel er in de agenda momenteel vooral speeddating events staan.