Hoger Opgeleiden

Zoek je een single reis waar louter hoger opgeleide singles mee gaan? De meeste singelreizen kijken niet naar opleidingsniveau. Als er al ergens naar gekeken wordt is het leeftijd en de man/vrouw-verdeling van de groep.

Op deze pagina behandelen we echter single reizen voor hoger opgeleiden. Er zijn 2 reisorganisaties die echt alleen vakanties voor hoog opgeleiden aanbieden: Crusj en Villavibes.nl

Sommige alleenreizenden vinden het prettig om met een groep te reizen waarin iedereen HBO/WO niveau heeft. Dus wil je alleen op vakantie met hoog opgeleide reisgenoten? Bekijk dan reisanbieders uit het hogere (verre) reis-segment, zoals:

Let op: niet alle reisorganisaties richten zich puur op hoger opgeleiden. Echter door de aard van de vakanties vermoeden we dat het leeuwendeel hoger opgeleid zal zijn.

Crusj.com Single reizen voor hoger opgeleiden

Crusj | Crusj is een van de reisaanbieders die zich specifiek richt op single reizen voor hoger opgeleiden. Het leuke daarvan is dat al je medereizigers ook single zijn! Daardoor maak je sneller contact met mensen, en wie weet wat je er aan overhoudt!

crusj logo

Het leuke aan Crusj is dat ze het hele jaar door reizen aanbieden. De meeste reizen voeren naar een warme bestemming, wat uiteraard leuke plekken zijn om tijdens de vakantie te verblijven. Verder is het aanbod heel erg gevarieerd, ook in prijs. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt al voor onder de honderd euro acht dagen van huis en heerlijk genieten van de Franse zon. De verre reizen, bijvoorbeeld een 17-daagse singlereis naar Colombia, zijn uiteraard duurder.

Het leuke aan groepsreizen is dat je in het begin helemaal niemand kent. Maar dat heeft iedereen! Je leert elkaar dus steeds beter kennen, en na afloop van de reis merk je dat je in die paar dagen onwijs aan elkaar gehecht bent. Veel mensen doen vriendschappen voor het leven op.

De ervaringen met Crusj zijn over het algemeen vrij goed te noemen. Ze proberen de groepen divers in te delen, zodat er altijd wel mensen tussen zitten waar jij het goed mee kunt vinden. Op die manier hoef je je zeker niet alleen te voelen!

Ook stelt Crusj een reisplanning voor je samen, met uiteraard genoeg mogelijkheden om je eigen ding te doen. Je weet daardoor wel zeker dat je de mooiste plekken van de reisbestemming te zien krijgt. Bezoek Crusj.com

We hebben nog een aparte pagina over Crusj; Single reizen voor Hoger Opgeleiden; deze vind je hier. Daar gaan we dieper in op de bestemmingen.

Bekijk het reisaanbod van Crusj.com 

Single reizen voor Hoger Opgeleiden

Villavibes Single reizen voor Hoger Opgeleiden

Villavibes | VillaVibes is ook een organisatie die zich specifiek richt op singlereizen voor hoger opgeleiden. Ze herkennen natuurlijk het probleem dat elke jonge, hoger opgeleide single kent: vrijwel iedereen in je omgeving heeft een drukke baan, woont samen of is getrouwd, heeft soms ook nog kinderen… waardoor er voor een flexibele, ontspannen vakantie lang niet altijd veel ruimte is.

villavibes-logo

Uniek aan VillaVibes is de gelijkgestemden-garantie. Daarmee garanderen ze dat je op reis gaat met gelijkgestemden, waardoor de kans groot is dat het oergezellig gaat worden. Daardoor zijn hun voorwaarden om mee op reis te kunnen, erg streng. Zo zijn er vaste leeftijdsgroepen waar je binnen moet vallen en wordt een hbo-wo werk- en/of denkniveau vereist. Voldoe je daar niet aan? Dan kun je niet mee op reis. Meer over deze garantie in ons aparte artikel over Villavibes.

Ook garandeert VillaVibes een goede verhouding van mannen en vrouwen; de maximale scheefheid is 40% versus 60%. Tenslotte zijn er nog de grote groep garantie en de vertrek garantie. Je gaat nooit met een substantieel kleinere of grotere groep dan aangegeven, en je reis gaat sowieso door. Dat zijn allemaal best fijne garanties!

Verder is opvallend dat VillaVibes enorm veel verschillende reizen aanbiedt. Van hike-bike reizen waarbij je fietst of wandelt, tot complete zeil- en surfvakanties. Uiteraard kun je bij VillaVibes ook gewoon terecht voor een ‘gewone’ strandvakantie.

De ervaringen met VillaVibes zijn erg positief. Mensen roemen vooral de harde garanties die VillaVibes durft te geven. Daarmee weet je waar je aan toe bent en kun je gewoon lekker uitkijken naar die toffe vakantie.

Verder houdt men ervan dat er een reisprogramma wordt samengesteld, waardoor je een lekker actieve vakantie kunt houden. Als je daar niet altijd zin in hebt is het ook geen probleem: het is niet verplicht om met de activiteiten mee te doen, dus je kunt ook lekker met een paar anderen zelf op stap! Bekijk de single reizen voor hoger opgeleiden van Villavibes op Villavibes.nl

Bekijk het reisaanbod van Villavibes 

Sawadee

Sawadee.nl | Sawadee is een grote reisorganisatie die onder andere singlereizen aanbiedt. Die reizen zijn ingedeeld in wildlife, sneeuw & ijs, wandelen, avontuur-plus en festivalreis. In elke categorie zijn diverse reizen samengesteld waar je uit diverse vertrekdata kunt kiezen.

sawadee logo

Deze singlereizen zijn allemaal bestemd voor alleenreizenden of singles. Daarnaast zijn er echter ook nog ‘gewone’ reizen waar iedereen aan mee kan doen. Van deze andere reizen heeft Sawadee een handig overzicht gemaakt waarin je de groepssamenstelling kunt zien.

Daardoor hoef je als single niet alleen uit singlereizen te kiezen, maar kun je ook zien met welke gewone reizen minimaal drie alleenreizenden meegaan.

Op deze manier ga je dus niet met alleen maar singles op reis (daar zijn immers de singlereizen voor), maar zijn er wel een paar singles op je reis. Van deze alleenreizenden kun je ook de leeftijdsgroepen zien, zodat je met een reis mee kunt waarbij alleenreizenden van jouw leeftijd mee gaan. Daardoor kun je ook op wat oudere leeftijd met een reis mee met alleenreizenden.

Verre Groepsreizen

De reizen van Sawadee gaan over het algemeen wat verder. Er zijn wel reizen binnen Europa, maar er zijn ook singlereizen naar Midden- en Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Oceanië. Het spreekt voor zich dat deze reizen wel meer aan de prijs zijn dan de reizen dichter bij huis.

Deelnemers aan een reis van Sawadee roemen vooral het gevarieerde programma. De reisleiding doet er alles aan om je elke dag weer te verrassen met spannende en gevarieerde excursies. Doordat je zelf niet elke dag hoeft na te denken over wat je eens zult gaan doen, zie je de mooiste plekken van de bestemming waar je naar afreist. Meer info over Groepsreizen voor hoog opgeleide singles op de website van Sawadee.nl.

Bekijk het reisaanbod van Sawadee

Shoestring

Shoestring | Reisorganisatie Shoestring is ook een aanbieder van singlereizen, die worden aangeboden naast de andere soorten reizen die Shoestring aanbiedt.

Je vertrekt met andere alleenreizenden waar je er lekker mee op uit kunt, maar uiteraard heb je gedurende de reis ook mogelijkheden genoeg om er helemaal alleen op uit te trekken. Op die manier ben je samen op reis, maar heb je toch zelf de controle over waar je allemaal aan mee doet.

Het is verboden om als stel met Shoestring op reis te gaan. Dat is wel zo fijn, omdat je dan zeker weet dat je met allemaal gelijkgestemden op reis gaat. Uiteraard kun je wel samen met een single vriend of vriendin meedoen. Juist omdat er allemaal gelijkgestemden op reis gaan, is de sfeer vanaf het eerste moment al opperbest.

Je kent elkaar niet, wat in het begin natuurlijk wat ongemakkelijk zal zijn, maar daar komt snel verandering in. Tegen het einde van de reis kent iedereen elkaar door en door, en is het echt moeilijk om weer afscheid te moeten nemen.

Je kunt kiezen of je alleen op een kamer wil, of dat je ingedeeld wordt met iemand van hetzelfde geslacht die ook alleen reist. Daardoor kun je je ’s avonds lekker in je uppie terugtrekken, of de kamer delen met een maatje – net waar je behoefte aan hebt. We hebben ook een aparte pagina over Shoestring.

Voor elke portemonnee

De singlereizen van Shoestring variëren van een paar honderd tot een paar duizend euro: van een achtdaagse reis naar Marokko tot een 24-daagse reis naar Peru en Bolivia. Elk van de reizen heeft weer een heel ander karakter. Dat is juist zo leuk; je kunt daardoor namelijk een reis uitzoeken die echt bij jou past. En omdat iedereen hetzelfde doet, weet je zeker dat je in ieder geval al één ding gemeenschappelijk hebt!

Sommige reizen hebben een gegarandeerd vertrek, wat een boel reizigers wel zullen waarderen. Verder geeft men aan dat de reizen goed georganiseerd zijn, en worden ook de vaardigheden van reisleiders zeer gewaardeerd. Kortom: met een reis van Shoestring zul je het ongetwijfeld naar je zin hebben! Meer info over Groepsreizen voor hoger opgeleiden op de website van Shoestring.

Bekijk het reisaanbod van Shoestring 

Singlereizen.nl Groepsreizen voor hoger opgeleide singles

Singlereizen.nl/hogeropgeleid | Singlereizen.nl is een verzamelsite voor tal van verschillende reisthema’s voor alleengaanden. Zo ook dus HBO en WO reizen. Voorbeelden van reizen zijn luxe strandvakanties of een sportieve wintersportvakanties. Maar ook reizen naar Toscane, de Ardennen of zeilvakanties in Griekenland. Altijd HBO+ niveau. Meer info op hun website.

Vergelijk alle single reizen op singlereizen.nl 

Ervaringen met Groepsreizen voor Hoog Opgeleiden

Ben jij wel eens meegewerkt met een singlereis voor hoger opgeleiden? We lezen je ervaringen met je reisorganisatie en reisgenoten graag terug! Wat was je bestemming en voldeed de reis aan je verwachtingen? Heb je tips of klachten? We lezen het graag terug hier op bradly.nl

Missen we een organisatie die single reizen voor hoger opgeleiden aanbiedt? Stuur ons een berichtje. Ook uw reisbureau kan hier mogelijk komen te staan.


Bekijk de Single Reizen & Verre Groepsreizen van de volgende Reisorganisaties:
Shoestring logo
crusj logo
villavibes logo
djoser logo