Single Rondreizen

Als je single bent en je houdt van reizen dan zijn er vandaag de dag genoeg mogelijkheden. Natuurlijk kun je in je eentje ergens naartoe gaan of zelf een reis samenstellen. Maar je kunt ook kiezen voor single rondreizen.

Bekende aanbieders van groepsreizen naar verre en minder verre oorden zijn ANWB Single Reizen, Sawadee en Shoestring. Maar er zijn er nog meer. Ik zet de aanbieders van (verre) single rondreizen in dit artikel op een rijtje.

single rondreizen met een groep

Je maakt dit type reis dan met een groep (singles / alleengaanden). Het grote voordeel is dat je niet zelf het wiel uit hoeft te vinden.

Zeker als je naar een land gaat waar je nog niet heel veel van weet kan het lastig zijn om de reis zo samen te stellen dat je alle highlights kunt bezoeken en ook nog eens in een relaxt tempo.

Bradly.nl biedt een compleet overzicht van interessante single rondreizen met een groep, zowel in Europa als naar bestemmingen ver daarbuiten. 

Single Rondreizen met een duidelijk programma

Als je een single rondreis boekt dan is vooraf het reisschema duidelijk. Soms staat er zelfs bij vermeld hoeveel kilometer er per dag gereisd wordt. De meeste rondreizen hebben ook locaties waar je twee of drie nachten verblijft. Zo heb je niet het gevoel dat je voortdurend onderweg bent en is er ook voldoende tijd om te ontspannen.

Als je kiest voor een single rondreis dan kun je meestal op de locaties waar je verblijft een extra overnachting boeken als je in een bepaalde plaats wat langer wilt blijven, bijvoorbeeld om te shoppen of om meer van de omgeving te kunnen zien. 

Reisorganisaties die single rondreizen aanbieden

Er zijn diverse bekende reisorganisaties die single rondreizen aanbieden. Er is een breed aanbod met voor ieder wat wils. Ook kun je het hele jaar door rondreizen boeken. Ook in de winter kun je een mooie reis maken, bijvoorbeeld naar Zuid-Amerika, Azië of Australië waar het dan zomer is. In onderstaand overzicht vertellen we je wat een aantal reisorganisaties te bieden heeft als het gaat om rondreizen voor singles. 

ANWB Single Reizen

ANWB Reizen | heeft een ruim aanbod aan single rondreizen. Je reist in groepsverband en hoeft je dus geen zorgen te maken over vervoer. De reizen worden begeleid door een ervaren reisleider. Tijdens je reis maak je kennis met de mooiste plekken van het land dat je bezoekt.

ANWB sngle reizen logo 150x150

Zo kun je een mooie rondreis maken door Noorwegen met prachtige boottochten door de fjorden. Maar ook een onvergetelijke reis naar Sri Lanka of Thailand is een optie. Ook het uiterste puntje van de aarde vanuit Nederland wordt niet vergeten, je kunt bij ANWB Reizen ook mooie rondreizen boeken in Australië en Canada.

Alle reizen zijn volledig georganiseerd inclusief vlucht van en naar Nederland. Je kunt bij veel reizen kiezen voor een eigen kamer in de hotels of je kunt een kamer delen met een mede reisgenoot. Bekijk alle single rondreizen van ANWB Reizen

Shoestring

Shoestring | is een reisorganisatie die is gespecialiseerd in groepsreizen. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt tussen rondreizen voor singles en rondreizen waar zowel singles als stellen aan deel mogen nemen. Bijzonder is verder dat Shoestring groepsreizen voor bepaalde leeftijdscategorieën organiseert. Als je maximaal 1 jaar jonger of ouder bent dan de leeftijdsgrens dan kun je je voor deze reis aanmelden. Is het leeftijdsverschil groter dan kun je helaas niet deelnemen.

shoestring logo

Je kunt bij deze reisaanbieder stedentrips boeken naar bijvoorbeeld Lissabon maar ook naar New Delhi in India. Daarnaast worden er reizen aangeboden naar landen in Europa zoals Albanië, Bulgarije of Griekenland. Je kunt ook verder weg, bijvoorbeeld met een rondreis door Nepal, India of Costa Rica.

Ook bij deze reisorganisatie kun je ervoor kiezen om een kamer te delen met een mede reisgenoot of een eenpersoonskamer met toeslag te boeken. Bekijk alle single rondreizen van Shoestring.nl.

Shoestring single rondreizen banner

VillaVibes

VillaVibes | Hoewel deze reisorganisatie voor hoger opgeleide singles bekend staat om haar wintersport-, padel, surf- en tennisvakanties hebben ze ook 1 rondreis in het reisaanbod. En wat voor een: bezoek met een groep HBO+ singles het indrukwekkende Jordanië! Er zijn zelfs 2 varianten: een cultuurvakantie en een wandelvakantie.

villavibes-logo

Met het indrukwekkende Petra, de Dode Zee en een overnachting in de Wadi Rum woestijn. Bekijk de verschillende actuele reisprogramma’s goed, want soms veranderen deze. Ik ben zelf ook op single reis naar Jordanië gewest, maar dan met Shoestring. Ook helemaal top en een langere avontuurlijke variant.

Lees meer over VillaVibes Single Reizen of bekijk de 2 reizen naar Jordanië, de vertrekdata en de actuele groepssamenstelling op hun website. Naast de eerder genoemde reisthema’s kun je met Villavibes ook naar Lapland, op padel-reis of een singles weekend dichter bij huis doorbrengen.

Travel Around

Travel Around | Avontuurlijke rondreizen voor solo-reizigers en singles in de leeftijden 18 t/m 39. Zoek je nieuwsgierige en avontuurlijke reisgenoten om lokale culturen, ongerepte natuur én elkaar te leren kennen? Kijk dan eens naar de single rondreizen van Travel Around, door onder andere Colombia, Marokko en Sri Lanka, maar ook dichter bij huis. Denk aan Oostenrijk, Albanië en Portugal.

Travel around logo

Via de zoekfunctie op de website kun je een reis vinden die net zo avontuurlijk is als jij wilt. Of kies voor een van hun pioniersreizen. Hun filosofie: ‘Reis buiten je comfortzone, in contact met de lokale bevolking, wilde natuur en onbekende solo reizigers.’

Duurzaamheid is iets wat Travel Around belangrijk vindt. De reisorganisatie voelt zich verantwoordelijk om hun reizen zo duurzaam mogelijk te organiseren. Dat is zoals zij het noemen een zoektocht met steeds weer nieuwe inzichten. Lees meer over de jongeren-reisorganisatie Travel Around of bezoek hun website.

Sawadee

Sawadee | Reisorganisatie Sawadee onderscheidt zich door duurzame reizen aan te bieden. De CO2 uitstoot van bijvoorbeeld vliegreizen wordt gecompenseerd tijdens je reis kun je deelnemen aan duurzame projecten.

Sawadee logo

Sawadee doet zijn best om bijzondere rondreizen voor singles samen te stellen naar interessante bestemmingen zoals Israël, Nepal. Jordanië of Andalusië.

Het zijn zeker geen vakanties waar je het grootste deel van de tijd op het strand kunt liggen, al zijn er uiteraard bij iedere reis momenten dat je je kunt ontspannen. Bekijk alle single reizen van Sawadee.nl of lees meer over Sawadee op deze pagina.

sawadee rondreizen singles banner

Djoser

Djoser organiseert niet speciaal reizen voor singles. Maar je kunt wel kiezen voor het aanbod aan reizen waar minimaal nog 1 alleenreizende mee zal gaan. Tijdens de reis kun je deels zelf je dagindeling bepalen.

Djoser Single Rondreizen logo

Veel excursies zijn optioneel en ook gezamenlijk eten is niet vanzelfsprekend. Als je een dagje rustig bij het hotel wilt blijven dan kan dat. Wil je een mooie wandeling maken in je eentje dan kan de reisleider je adviseren. Ga je graag mee op excursie naar een bekende bezienswaardigheid dan kun je je daarbij aansluiten.

Het bijzondere bij Djoser is dat je nooit alleengaande toeslag betaalt als je een single rondreis boekt. Djoser biedt reizen aan over de hele wereld. Je kunt een rondreis door IJsland maken, een safari-reis naar een land in Afrika boeken of een verre reis maken naar verre continenten zoals. Zuid-Amerika of Australië. Bekijk alle verre groepsreizen van Djoser.nl.

Costa Rica single rondreis
Costa Rica is een populaire bestemming voor single rondreizen. Natuurschoon & Cultuur

Simi Reizen

Simi Reizen | richt zich op jongeren die geïnteresseerd zijn in single rondreizen. De leeftijdscategorie is 18 tot 32 jaar. De reizen zijn niet speciaal voor singles, stellen kunnen evengoed boeken. Maar je zult tijdens je reis ook zeker andere singles ontmoeten. Het zijn zeker geen dating reizen.

simi-reizen-logo

Het kan natuurlijk dat je tijdens een reis iemand ontmoet met wie het klikt, maar dit is niet het doel van de reizen. Het doel is om je een fijne en mooie reis te laten maken zodat je iets van de wereld kunt zien.

Je kunt bijvoorbeeld een mooie rondreis maken door Californië waar het (bijna) altijd mooi weer is. Ieder jaar worden er ruim 25 rondreizen georganiseerd voor jongeren en jongvolwassenen. Bekijk alle rondreizen voor jongeren van Simi Reizen.

Crusj Single Rondreizen

Crusj.com | Crusj is een reisorganisatie waar je bijzondere single rondreizen kunt boeken. Kies bijvoorbeeld voor een bijzondere zeilvakantie naar Griekenland. Hiervoor zijn bij Crusj verschillende mogelijkheden. Deze zeilvakanties worden georganiseerd van begin juni tot begin september.

crusj logo

Uiteraard gaan er ervaren schippers mee, je hoeft niet bang te zijn dat je op een zeilboot wordt gezet en vervolgens aan je lot overgelaten. Deze zeilvakanties voor singles zijn een ideale gelegenheid om op een actieve manier tijdens één vakantie meerdere Griekse eilanden te bezoeken en te leren kennen. Dat is nog eens wat anders dan een vakantie in een resort op Zakynthos. 

Naast single rondreizen biedt Crusj ook strandvakanties en nog een aantal andere single reizen aan. Bekijk ze allemaal op Crusj.com, of lees meer over Crusj.

Sri Lanka single groepsreizen
Sri Lanka, ook een bestemming voor single groepsreizen

Waar moet je rekening mee houden als je alleen reist?

Als je je inschrijft voor een single rondreis dan moet je er rekening mee houden dat er soms een leeftijdsgrens geldt. Soms wordt er bij een singles reis een kamerindeling gemaakt en deel je dus een hotelkamer met een andere reiziger. Soms kun je er ook voor kiezen om een aparte kamer te hebben, hiervoor betaal je dan meestal wel de eenpersoonstoeslag.

Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat je een geldig reisdocument hebt. Als voor een land een visum nodig is dan wordt dit meestal door de reisorganisatie geregeld of je krijgt informatie hoe je dit in orde kunt maken. Voor sommige landen zijn vaccinaties verplicht of worden aanbevolen. Ook hierover word je bij boeking door de reisorganisatie geïnformeerd. Soms is een reis specifiek voor singles, soms gaan er ook stellen mee. Maar er wordt altijd voor gezorgd dat je nooit als enige single in een groep zit met verder alleen stellen. 

Stap over de drempel van alleen op vakantie gaan

Veel singles vinden het spannend om alleen te reizen. Een single rondreis maken zien ze niet zitten wat stel je voor dat er wat misgaat, dan is er niemand om op terug te vallen. Maar hierdoor mis je wel veel als je van reizen houdt. Je hoeft de eerste keer dat je als single op stap gaat niet meteen naar de rimboe van het Amazonegebied te gaan om daar een survival te doen.

Je kunt ook eerst eens een hotel boeken in een stad waar je met de auto naartoe kunt of met de trein of het vliegtuig. Als dat goed gaat en het bevalt je dan kun je een volgende keer een mooie rondreis voor singles boeken naar een bijzondere bestemming. Bedenk dat single rondreizen niet per se bedoeld zijn om mensen te koppelen. Maar wie weet houd je er een mooie vriendschap aan over, een reisvriend of -vriendin. Dat kan heel waardevol zijn. 

single rondreizen in thailand
Thailand, een van de meest populaire bestemmingen voor verre groepsreizen voor singles. Evt in combinatie met een nabijgelegen land

Ervaringen met Single Rondreizen

Ben jij al eens meegewerkt met een single rondreis? Dan ben ik erg benieuwd hoe je dit bevallen is. Waar ben je naar toe geweest, en met welke reisorganisatie? Ik lees je ervaringen graag terug als comment onder deze pagina. Ga je vaker mee met dit soort verre groepsreizen? Elke review is welkom.

Zoek je toch net iets anders? Bijvoorbeeld een natuurreis of meer een actieve vakantie zoals fietsen of wandelen? Lees dan ook de thema-paginas over natuurreizen voor singles, wandelvakanties en fietsvakanties.

2 gedachten over “Single Rondreizen”

Plaats een reactie