Single Weekend

Naast singlereizen zijn ook single weekends steeds meer in trek. Tijdens een single weekend trek je er een weekend op uit met andere vrijgezellen. Dit is wat laagdrempeliger dan een singlereis. Ten eerste duurt een weekend een stuk korter dan een echte vakantie, en ten tweede worden single weekends vaak dichter bij huis gehouden. Den bijvoorbeeld aan de Ardennen.

Vind je een singlevakantie iets te veel van het goede? Dan is een single weekend wellicht wat voor jou, en mogelijk zelfs een opstapje naar een langere reis. Op deze pagina vind je een aantal aanbieders van dit soort weekenden. Onder het lijstje vind je een uitgebreidere beschrijving per organisatie.

VillaVibes

Reisorganisatie Villavibes organiseert al van reizen, maar ook een aantal single weekends. Bestemmingen zijn Kasteel Manoir in de Ardennen, Villa Vechtdal in Overijssel, Villa Heuvelrijk in het prachtige Groesbeek en er is ook een Tennis en Golfweekend in Limburg. Bekijk de 4 single weekends en het programma op de website van VillaVibes.nl.

villavibes-logo

Het gaat hier om All-Inclusive weekenden met over het algemeen een hoger opgeleid publiek. Vrijdagavond begint het weekend en maandagochtend sta je, hopelijk, tevreden weer voor je voordeur. Je kunt er ook voor kiezen om zondagavond weer naar huis te gaan.

Tijdens het weekend kun je deelnemen aan vrijblijvende activiteiten zoals mountainbiken, wandelingen, wijnproeverij en andere leuke dingen. Net als bij de andere reizen van VillaVibes wordt er rekening gehouden met een goede man-vrouw-verhouding, en er zijn leeftijdscategorieën. Lees op deze pagina meer over Villavibes, en dan met name ook over hun andere vakanties.

Bij het weekenden het authentieke kasteel in de Ardennen staan natuurlijk activiteiten in de buitenlucht centraal. In Villa Vechtdal zijn er onder andere een mountainbike-tour en een hunebedden-wandeling te ondernemen. Bij Groesbeek zijn er verschillende bier- en wijnproeverijen in de buurt. En in Limburg staan dus tennis en golf centraal.

Bekijk de Single Weekends voor hoger opgeleiden van Villavibes.nl

TUI Single Weekend

Bij TUI Reizen ligt het accent bij de single weekends op wandelen. Op dit moment zijn er 6 single weekends te vinden op hun website, waarvan er vier in het teken staan van wandelen. De twee andere single weekend betreffen yoga-weekendjes.

kras logo

Met TUI kun je met andere natuur-liefhebbende vrijgezellen wandelen in de Brabantse Kempen, op de Veluwe en de Loonse en Drunense Duinen. Maar ga je liever op een relaxed yoga-weekend, dan kan dat ook. Op de site vind je meer info over de dagprogramma’s en bijvoorbeeld dagafstanden die gewandeld worden. Van elk weekend kun je een goede indruk krijgen.

Naast weekenden heeft TUI nog tal van andere single reizen. Meer hier over lees je op deze pagina.

Bekijk de Single (Wandel)Weekends van TUI Reizen

Estivant Weekend Breaks voor Singles

Estivant organiseert weekend breaks, zoals citytrips naar Gent, Berlijn, Antwerpen, Boedapest en Praag. Ook rond Kerst en Oud & Nieuw, wat vaak lastige periodes zijn voor singles, kun je met hen op stedentrip in winter- en kerststemming.

Ook buiten de feestdagen-periode organiseert Estivant single weekends, maar dan dichter bij huis. Hierbij staat natuur centraal. Ga bijvoorbeeld wandelen in Drenthe of bourgondisch Limburg. Ook Terschelling is een optie. De weekenden duren 4 dagen, en op de site vind je de dagprogramma’s en bijzonderheden per reis. Je overnacht in een 1-persoonskamer.

Bekijk alle citytrips voor singles en wandelweekenden op Estivant.nl.

Bekijk de Single Weekends van Estivant

single weekend met wandelaars

SoloAmigos

De nieuwe reisorganisatie Solo Amigos biedt geen dating, maar wel gezelligheid! De weekenden zijn geheel inclusief, dus je betaalt niet bij voor extra activiteiten. Alles is inclusief. Naast single weekenden kun je bij Solo Amigos ook terecht voor Eenouder Vakanties.

De weekendjes vinden op verschillende locaties plaats, maar vooral in het oosten van het land. Per weekend zijn er aparte activiteiten en voorzieningen. Ook wordt er per weekend naar leeftijd gekeken. Op de website van SoloAmigos vind je de mogelijkheden per weekeinde.

Bekijk de Single Weekends van Solo Amigos

Als we nog nieuwe aanbieders van weekendjes weg voor singles tegenkomen plaatsen we die uiteraard ook. Ken je er zelf eentje? Neem dan contact met ons op

Single Weekend Ervaringen

Ben jij wel eens een weekendje weg geweest met andere singles via een van bovenstaande of een andere organisatie? Laat dan ons jouw ervaring weten. Je kunt een review of reisverslagje achterlaten onder aan deze pagina.