Stedentrips

Stedentrips voor singles: wil je met een groep singles op stedentrip? Op deze pagina vind je een overzicht van reisorganisaties die stedentrip-groepsreizen voor alleenreizenden en vrijgezellen aanbieden, zoals ANWB Single Reizen.

Single Stedentrip Reisorganisaties

Een stedentrip verrijkt je kennis. Je komt eens ergens anders en dat is altijd goed voor je ontwikkeling. Je ziet hoe het er in andere landen aan toe gaat. Dat kan je inspiratie geven voor je werk en persoonlijke leven, kan je leren relativeren en helpt je dingen te zien die je anders niet zag. Reizen is ook een bron van vriendschappen: door de vaak intensieve en lange tijd die je met elkaar optrekt, ontstaan er banden die niet snel uiteenvallen. Kortom: ga op reis, bekijk wat van de wereld!

Maar wat als je niemand hebt om op reis te gaan? Dan zijn er singlereizen! Speciaal voor stellen waarvan beide wederhelften hele andere reisvoorkeuren hebben, voor mensen die letterlijk single zijn… en voor de mensen die gewoon graag in hun eentje op vakantie gaan.

Ben je op zoek naar stedentrips singlereizen? Je vindt hieronder een aantal reisaanbieders.

ANWB Stedentrips voor Singles

ANWB Reizen | Bij de ANWB denk je wellicht niet gelijk aan single reizen. Toch bieden ze er heel veel aan! Van actieve reizen, verre rondreizen tot jawel: stedentrips. Het leuke aan de citytrips van ANWB is dat je vaak 2 of meer interessante steden bezoekt, en soms daarbuiten ook nog meer van het land ziet. Je wilt voorbeelden?

Verenigde Staten: bezoek aan zowel New York als Washington DC, maar ook de Niagara Falls
Rusland: Moskou & Sint Petersburg
Zweden: Stockholm & Göteborg
Kroatië: Split & Dubrovnik
Marokko: De 4 Koningssteden. Bekijk alle Single Citytrips van ANWB

Zeker geen standaard stedentrips dus, en mogelijk ook steden waar je in je eentje niet zo snel naar toe zou gaan. Tijdens de citytrips is er een dagprogramma, maar er is ook tijd vrij te besteden. Deze stedentrips voor singles duren tussen de 4 (Marrakech) en maximaal 7 (Moskou en St. Petersburg) dagen.

De minimale en maximale groepsgrootte verschilt per reis, maar ga uit van ongeveer 12 tot 24 mede-reizigers. Benieuwd wie er meegaan? Vooraf kun je per reis zien hoeveel mannen en vrouwen zich al hebben aangemeld, en in welke leeftijdscategorieën zij vallen. Naast single stedentrip-opties heeft ANWB dus nog veel meer single-reizen in hun reisaanbod.

anwb banner 728x90

Shoestring

Shoestring.nl | Deze reisorganisatie staat bekend om haar verre rondreizen, maar ze hebben op dit moment ook een stedentrip in het reisaanbod. Eigenlijk zijn het twee stedentrips, want tijdens deze single-trip bezoek je 2 steden: Lissabon en Porto. Het gaat om een 5-daagse trip waarbij je geniet van traditionele fado en natuurlijk de lokale portwijn. Een port-huis bezoeken is ook een must.

In het verleden boden ze meer citytrips aan; wellicht komen er in de toekomst weer een paar bij. Buiten deze trip naar Lissabon bieden ze fantastische single reizen aan naar onder meer De Malediven, Cambodja en Georgië. De wat minder gangbare bestemmingen dus. Lees meer over Shoestring.

Shoestring banner

TUI Stedentrips voor Singles

TUI.nl | TUI is natuurlijk bekend van de reclames op televisie: de wereld is Kras (nu dus TUI inmiddels sinds de naamverandering). Dat klopt ook wel, want de singlereizen van TUI staan in het teken van verre bestemmingen. TUI draait de hand niet om voor stedentrips naar Beijing, Moskou of bestemmingen dichterbij als Lissabon, Kopenhagen en Madrid.

Tijdens de stedentrips doe je veel nieuwe inzichten op. Je maakt kennis met de sfeer, het karakter van de stad. Daardoor leer je in korte tijd (vaak 5 tot 10 dagen) de stad goed kennen. Tijdens de reis is er de mogelijkheid tot bepaalde dagtrips. Zo kun je bij een stedentrip Kopenhagen ervoor kiezen om een dagje naar Zweden te gaan! Dat klinkt ver, maar is eigenlijk maar een paar minuten bij Kopenhagen vandaan.

Dankzij het grote aanbod is er voor iedereen wel iets te vinden tussen het aanbod van TUI. Je hebt bij de stedentripreizen van TUI bijna altijd eigen 1-persoonskamer. Leeftijdscategorien zijn 30-45 jaar en 40-55 jaar. Bekijk alle single stedentrips op TUI.nl/single-stedentrips

Estivant Citytrips voor Alleengaanden

Estivant.nl | Reisorganisatie die een aantal stedentrips voor singles in het pakket heeft. Met Estivant kun je vooral rond de december-feestdagen naar gezellige bestemmingen. Vier Oud & Nieuw met andere singles in bijvoorbeeld Antwerpen of Barcelona. Kerst vieren kun je in Berlijn of Praag. Veel singles gaan graag weg met Kerst en Oud & Nieuw. Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor andere citytrip-bestemmingen van Estivant.

Citytrips voor singles zijn het ideale weekendje weg! Wil jij eens een mooie andere stad ontdekken maar reis je liever niet alleen? Ga dan op single stedentrip en ontdek een andere stad samen met een leuke groep vrijgezellen! Estivant biedt ook andere single vakanties aan.

Estivant regelt voor jou de complete stedentrip. Het streven is om leuke programma’s in elkaar te zetten en originele bestemmingen uit te zoeken, met oog voor detail. Het aanbod singlereizen met een stedentrip is niet zo heel erg groot bij ze (op dit moment hebben ze vier reizen in het aanbod), maar door de leuke invulling van de reizen zijn ze eigenlijk allemaal zeker de moeite van het overwegen waard.

Elke reis wordt niet geheel van A tot Z voor je ingevuld, maar er zijn wel tal van leuke bezigheden ingepland. Denk aan een fietstocht om de stad te verkennen, een heerlijk diner om de reis mee in te luiden, mooie bustours, Nederlandstalige gidsen, en ga zo maar door. Kortom: ondanks het kleine aanbod zit er voor iedereen wel iets tussen. Bekijk de stedentrips en andere single reizen op de website van Estivant.

stedentrip rome forum

Singlereizen

Singlereizen.nl/stedentrips | Bij Singlereizen vind je tal van uiteenlopende reizen, speciaal voor singles. Niet alleen stedentrips voor singles dus maar tal van reizen. Het aanbod kan gedurende het jaar behoorlijk variëren, waardoor er bijvoorbeeld op dit moment slechts één citytrip in het aanbod te vinden is. Dat kan zomaar veranderen, dus neem vooral even op de website een kijkje.

Volgens Singlereizen zijn reizen voor singles niet alleen trendy, maar vooral ook enorm gezellig. Je trekt korte tijd heel intensief met de anderen op: je brengt immers de hele dag met hen door. Je kunt kiezen of je een kamer wil delen (met iemand van hetzelfde geslacht) of een privékamer wil.

Stedentrip bestemmingen waar je met singlereizen.nl naar toe kunt zijn o.a. Florence, Las Vegas en Rome. Vooral Las Vegas is natuurlijk ideaal om met een groep alleenreizende vrijgezellen te feesten. Cultureel is anders. O ja, goed om te weten is dat je bij het boeken via Singlereizen.nl elke maand kans maakt op € 200,- vakantiegeld! Bekijk alle single stedentrips op Singlereizen.nl.

stedentrips voor singles venetie

Solo Amigos

Solo Amigos organiseert niet alleen single weekenden in Nederland, Duitsland en de Belgische Ardennen, maar ook leuke single stedentrips naar Málaga, Lissabon en Barcelona bijvoorbeeld.

In oktober staat weer een mooie single citytrip naar Barcelona op de agenda. Inclusief vlucht vanaf Schiphol, welkomstborrel, verblijf in prachtige appartementen met dakterras, elke dag ontbijt én leuke activiteiten. Bezoek hun website.

De reisleiding spreekt Nederlands, Spaans en Catalaans en kent de stad van binnen en van buiten. Je kunt dus met een gerust hart mee met deze gave single stedentrip, er wordt overal voor gezorgd!

Ervaringen met Stedentrips voor Singles

Ben jij al eens alleen op vakantie met een groep singles op citytrip geweest? We lezen jouw ervaringen graag terug. Met welke reisorganisatie ben je geweest, en hoe is dit bevallen? Raad je jouw reis aan aan andere alleenreizenden? Welke stad ben je geweest? Hoe waren de hotelkamers? We horen het graag.

We vinden het opvallend dat er zo weinig reisbureaus zijn die citytrip single reizen aanbieden. Een stedentrip doen met een groep biedt juist wat afleiding zodat je niet continu met elkaar hoeft te praten. Ken jij nog reisorganisaties die single stedentrips in hun aanbod hebben? Tip ons in de comments zodat we de lijst kunnen blijven updaten.


Bekijk de Single Reizen & Verre Groepsreizen van de volgende Reisorganisaties:
Shoestring logo
crusj logo
villavibes logo
djoser logo

Plaats een reactie