Travel Around

Reisorganisatie Travel Around biedt avontuurlijke rondreizen aan voor jongeren. Hun groepsreizen zijn verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën, variërend van 18 t/m 39 jaar. De reizen zijn bedoeld voor nieuwsgierige reizigers die het leuk vinden om met gelijkgestemde leeftijdsgenoten een (verre) reis te maken. Hun filosofie: ‘Reis buiten je comfortzone, in contact met de lokale bevolking, wilde natuur en onbekende solo reizigers.’

Voorbeelden van de Travel Around bestemmingen zijn Albanie, Peru, Kroatie en Vietnam. Verderop noem ik meer bestemmingen.

Bekijk het reisaanbod van Travel Around

Duurzaamheid en respect voor de lokale economie en cultuur staat hoog in het vaandel bij deze reisorganisatie. Ze willen de negatieve impact van (verre) reizen verkleinen en de positive impact juist vergroten. Doelbewust reizen draagt positief bij aan het behoud van cultuur, stimuleert lokale banengroei en ondersteunt het milieu.

Actie & Avontuur vs. Ontspanning

Via de handige zoekfunctie krijg je snel een overzicht van reizen die bij je zouden kunnen passen. Zo kun je aangeven welk ‘actieniveau; je graag terugziet in je reis. Kies je voor reizen met veel actie kom je tot bestemmingen als Lapland, eilandhoppen in Indonesië, Colombia, Sri Lanka en diverse backpackreizen in Thailand.

Wil je juist heel weinig actie en ben je meer van de ontspannen groepsreizen, dan kom je eerder bij Marokko en Portugal terecht. Naast deze criteria kun je uiteraard ook zoeken op reisduur, leeftijdscategorie, maar ook op duurzaamheid. Hoe verder je vliegt, hoe minder duurzaam je reis natuurlijk. Ook kun je zoeken op reizen met gegarandeerd vertrek.

Groepsreis Bali
Ga op groepsreis naar Bali met Travel Around

Bestemmingen van Travel Around

Travel Around verzorgt groepsrondreizen wereldwijd. Of het nu nabijgelegen bestemmingen betreft of verre oorden, van Europa tot Azië, Afrika of Latijns-Amerika, zij presenteren jou de meest prachtige, ecologisch verantwoorde avonturen.

Naast eerder genoemd bestemmingen kun je met deze single reisorganisatie naar Tsjechie, Vietnam,. Zweden en Oostenrijk. Wil je niet in je eentje aansluiten bij een groepsreis, maar met je eigen vrienden een mooie rondreis maken? Dan kunnen ze je helpen aan een rondreis op maat. Dit kan al vanaf reisgezelschappen vanaf 4 personen. Maar neem van mij aan, meegaan met een single reis is een geweldige ervaring. Ik ben er zelf op 2 mee geweest.

Travel Around banner

Leeftijdscategorieën

Voor solo-reizigers is het altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Veel backpackers kiezen ervoor om alleen te reizen en vinden ter plaatse nieuwe vrienden. Bij Travel Around brengen ze jonge reizigers samen die zich in vergelijkbare levensfasen bevinden.

De reisorganisatie hanteert flexibele leeftijdsgroepen, waarbij de leeftijdscategorie specifieker wordt naarmate er meer boekingen binnenkomen. De eerste boekers geven daarbij de richting aan. Hun streven is altijd om de leeftijdsverschillen zo klein mogelijk te houden, zodat je kunt reizen met andere avonturiers die dezelfde interesses delen en zich in dezelfde levensfase bevinden. De reizen hebben een minimum en maximum aantal deelnemers, waardoor je altijd in een kleine groep reis. Nogmaals; je doet niet steeds alles samen en hebt je eigen tijd.

Albanie groepsreis Travel Around
Of ga naar Albanie, je hebt de keuze uit 3 verschillende reizen

De filosofie van Travel Around

Travel Around is opgericht in 2022 en bouwt voort op meer dan twee decennia aan gecombineerde ervaring in het organiseren van avontuurlijke reizen voor jonge reizigers tussen 18 en 39 jaar oud.

Ronald Izendooren, de drijvende kracht achter Travel Around, transformeerde Mambo Reizen in 2007 tot een specialist in avontuurlijke jeugdreizen en bekleedde daar jarenlang een leidende rol. Gedreven door de wens voor betere en duurzamere praktijken, besloot Ronald in 2019 zijn eigen reisorganisatie op te richten. Ondanks tegenslagen door de pandemie, is Travel Around toch tot stand gekomen.

Onder het motto ‘Ontdek het Onbekende’ organiseert Travel Around gedurfde expedities voor nieuwsgierige ontdekkingsreizigers tussen 18 en 39 jaar oud, die bereid zijn buiten hun comfort-zone te treden, in contact te komen met lokale gemeenschappen, de natuur, en andere nog onontdekte jonge reizigers.

Lapland single reis
Het schitterende en avontuurlijke Lapland

De reisorganisatie vindt het geweldig om reizigers in vergelijkbare levensfasen met elkaar te verbinden, waardoor camaraderie onder gelijken wordt gestimuleerd. Samen, begeleid door lokale gidsen, ga je op avontuur met als doel je onder te dompelen in de essentie van elke bestemming.

Travel Around gelooft dat dit het beste wordt bereikt door de begeleiding van lokale bewoners die met trots hun thuisland laten zien, interacties met de lokale bevolking vergemakkelijken, culturele nuances onthullen, smaakpapillen prikkelen met culinaire hoogstandjes, en verborgen pareltjes onthullen. Dit betekent echter niet dat je te allen tijde aan de groep gebonden bent. Voel je vrij om je eigen pad te bewandelen en zelfstandig schatten te ontdekken. Groepsreizen met vele individuele ruimte dus.

Contact- en Bedrijfsinformatie

Travel Around
Londenstraat 100
3541 CB Utrecht
Website: www.travelaround.nl
E-mail: info@travelaround.nl
Telefoonnummer: : 030-2072 992

Alternatieve reisorganisaties voor verre jongerenreizen

Heeft Travel Around niet die reis die je zoekt? Ook Simi Reizen richt zich op de jongere doelgroep, en heeft een hoop mooie verre rondreizen in het reisaanbod. VillaVibes mikt op – onder andere – jonge hoger opgeleide singles. Tot slot heeft Shoestring Reizen geweldige single reizen naar verre bestemmingen. Zelf ben ik met hun Jordanië Avontuurlijk en Kenia & Tanzania-reis meegewerkt.