Wandelvakanties

Zoe je een single-reis, maar heb je het niet zo op zonvakanties en gefeest? Ga je liever iets actiefs doen? Op deze pagina vind je een overzicht van wandelvakanties voor singles.

Villavibes wandelvakanties banner

Er zijn diverse actieve groepsreizen te vinden. Voor de wandelfanaten geeft deze pagina een goed overzicht van de mogelijkheden.

Ga je liever fietsen? Lees dan ook de pagina over fietsvakanties. Bij de Hike & Bike vakanties van VillaVibes kun je beide doen!

Wandelvakanties voor Singles

Bij de volgende reisorganisaties kun je een of meerdere wandel-groepsreizen vinden. Niet alle reizen zijn per sé single reizen overigens. Ook mensen die alleen reizen en graag in groepsverband er op uit trekken zijn welkom.

TUI Single Reizen

TUI Single Reizen | Een andere aanbieder van wandelvakanties is TUI. Ze beschrijven wandelvakanties zelf al als ideaal om te kunnen ontspannen. Heerlijk om even weg te zijn uit de dagelijkse sleur en tegelijkertijd toch actief bezig te blijven.

TUI biedt verschillende soorten wandelvakanties voor singles aan. Je kunt allereerst kiezen voor groepsreizen of een individuele reis. Met een individuele reis heb je meer vrijheid om zelf te doen en laten wat je wil, en zit je niet met een groep opgescheept. Maar toch heeft een groepsreis ook zeker zijn voordelen: het is namelijk oergezellig.

tui logo

Bovendien hoef je zelf geen stress te hebben over de vakantieplanning, dat wordt namelijk allemaal uit handen genomen. Ook kun je kiezen voor een wandeling van hotel naar hotel, of een wandelvakantie vanuit één standplaats. Voor elk wat wils!

De reizen van TUI beslaan bijna heel Europa. Van de mythische Kloosters van Meteora tot de adembenemende berglandschappen van Oostenrijk. Je kunt overal naartoe.

In de zoekmachine van TUI kun je eenvoudig aangeven wat je reiswensen zijn. Je kunt aangeven wanneer je het liefst wil vertrekken (‘binnen 1 week’ is ook een optie voor de impulswandelaar!), met wat voor vervoer je er heen wil, naar welk land je überhaupt wil, welke reisduur je wil, en ga zo maar door.

Voorheen waren de single reizen van TUI de boeken onder de merknaam KRAS, maar de twee namen zijn samengevoegd. De beoordelingen van wandelaars die je zijn voorgegaan, zijn dan ook overwegend positief. Op de website van TUI kun je per wandeling de ervaringen van wandelaars lezen. Wel zo handig als je misschien nog tussen een paar bestemmingen twijfelt!

Naast wandelvakanties voor singles heeft TUI ook weekendjes weg, rondreizen, wintersportvakanties en stedentrips voor singles. Bekijk het actuele aanbod van TUI Single Reizen

Bekijk het reisaanbod van TUI Singlereizen

Sawadee Wandelrreizen

Sawadee Single Reizen | Bij Sawadee staat duurzaamheid voorop. Door de reizen zorgvuldig en verantwoord samen te stellen, wordt getracht de positieve impact van de reizen te vergroten, en tegelijkertijd de negatieve impact zo gering mogelijk te houden. Bij Sawadee worden ook wandelreizen aangeboden.

sawadee logo

Op dit moment bedraagt het aanbod ruim twintig wandelreizen naar uiteenlopende bestemmingen. De grootte van de groep varieert tussen de 9 en 12 personen, wat meestal als prettige grootte wordt beschouwd. De groepen zijn te sorteren op lichtere wandelvakanties en zwaardere wandelvakanties. Beginnende wandelaars wordt aangeraden om met een lichte wandelvakantie te beginnen, maar dat is uiteraard niet verplicht.

De reizen zijn heel erg divers en doen prachtige bestemmingen aan. Een culturele wandelreis in de zuidelijke Kaukasus, een wandelvakantie door de Dinarische Alpen in Kroatië of een wandelvakantie naar de top van de Toebkal in Marokko: het kan allemaal. Deze meer exclusieve bestemmingen hebben wel hun impact op de prijs; er zijn nauwelijks reizen onder de € 1000 te boeken, de meeste reizen kosten tussen de € 1000 en € 2000. De lengte van de reis varieert van 8 tot 22 dagen.

Bij elke reis vind je een duidelijke beschrijving van hoe de reis in elkaar steekt. Je ziet een kaart van waar je naartoe gaat en een uitvoerig beschreven dagprogramma. Ook kun je zien wat allemaal bij de prijs is inbegrepen.

Ook bij Sawadee is er dus voor iedereen wel weer wat te vinden. Juist omdat er zoveel diversiteit in de reizen is en de reizen toch iets exclusiever zijn, is de kwaliteit dik in orde. Bekijk het actuele aanbod aan Sawadee Single Reizen.

Bekijk het reisaanbod van Sawadee 

Estivant Wandelvakanties voor Singles

Estivant Single Reizen | Estivant is een aanbieder van eenoudervakanties en singlevakanties. Dat is ideaal als je single bent, misschien niemand zo gek krijgt om mee te gaan wandelen, en zelf toch graag wil wandelen. Je kunt dan heerlijk wandelen op de mooiste bestemmingen, zonder dat je dat met niemand kunt delen.

Estivant heeft veel verschillende soorten single reizen, waaronder ook enkele wandelvakanties voor singles. Toscane, Sardinie, Andalusië en Oostenrijk vormen een greep uit de bestemmingen.

Tussen het wandelen door heeft Estivant voldoende rustmomenten ingelast, zodat je ook weer niet al te uitgeput thuis hoeft te komen.

Het wandel-aanbod van Estivant is dus niet heel groot. Op dit moment staan er vijf wandelreizen in het aanbod. De reizen die ze aanbieden, zien er echter zeer goed uit en zijn toch eigenlijk weer best divers. Van de prachtige Alphen tot het warme Andalusië: er zit eigenlijk voor iedereen wel een reis naar smaak bij.

De reizen duren acht tot tien dagen. Omdat het singlereizen betreft, zijn alle reizen in groepsverband. De groepsgrootte varieert van 6 tot 25 deelnemers. Uiteraard hangt dat er ook net vanaf hoeveel mensen mee willen wandelen. Fijn is ook dat in principe alles bij de prijs is inbegrepen. Zowel overnachtingen, de reis ernaartoe als de maaltijden. Voor de duidelijkheid staat ook bij elke reis aangegeven welke kosten er dan precies zijn inbegrepen, en welke eventuele kosten niet zijn inbegrepen (veelal drankjes, persoonlijke uitgaven, een reisverzekering, ruimbagage, enzovoorts).

Uiteraard hangt het succes van een wandelvakantie ook erg af van de gezelligheid van de groep, maar dat komt eigenlijk altijd wel goed. Er worden vriendschappen voor het leven gemaakt! Handig is ook dat Estivant een Meeting Point heeft opgezet, zodat deelnemers van een reis de anderen alvast kunnen spreken om kennis te maken en de voorpret te delen. Zo kun je de groep alvast leren kennen voordat je reis begint. Bekijk de Estivant Single Vakanties.

Bekijk het reisaanbod van Estivant

SNP Wandelvakanties en Natuurreizen

SNP Reizen | SNP is een onderdeel van de ANWB waar natuurreizen worden aangeboden. Er zijn natuurlijk tal van manieren om te genieten in de natuur, en één daarvan is door te wandelen! SNP biedt dan ook een enorme hoeveelheid wandelvakanties aan; op moment van schrijven zijn dat er maar liefst bijna vierhonderd!

Het leuke van deze vakanties is dat je op plekken komt waar je met een auto, trein of fiets nooit zou komen. En of je nu in de heuvels van Zuid-Limburg wil wandelen, over de adembenemende gletsjers in Noorwegen of door de mooie natuur van Patagonië: SNP biedt het allemaal aan. De luxe varieert van zeer eenvoudig tot zeer exclusief. Bij SNP vind je dus echt voor ieder wat wils.

Het verschilt per reis wat er allemaal bij de prijs zit inbegrepen. Soms dien je zelf de lunch en diner te verzorgen, omdat je dan de meeste vrijheid hebt en niet op tijd ergens hoeft te zijn om te lunchen. Er is onderweg meestal voldoende gelegenheid om de innerlijke mens te verzorgen.

SNP Wandelreizen biedt behalve reizen binnen Europa, ook reizen buiten Europa aan. Wil je 22 dagen wandelen in de wildernis van Japan, 26 dagen op stap in Nieuw-Zeeland of 17 dagen het wonderlijke Alaska ontdekken? Ook dat is goed mogelijk.

De ervaringen met SNP zijn erg goed. Juist omdat er honderden wandelvakanties door SNP worden aangeboden, is het lastig in zijn algemeenheid iets over de kwaliteit van de reizen te zeggen. Het is ook net waarvoor je kiest; kies je voor een luxe reis, dan heb je uiteraard hogere verwachtingen dan wanneer je voor een eenvoudige reis kiest.

Toch lijkt het SNP Wandelreizen keer op keer te lukken om met goede accommodaties aan te komen en prachtige routes uit te zetten. Bekijk het reisaanbod van SNP Reizen.

Bekijk alle groepsreizen van SNP Natuurreizen

Singlereizen.nl

Op de website singlereizen.nl vind je alle wandelvakanties voor singles verzameld. Kies ui bestemmingen als Oostenrijk, Zweden, Portugal, Spanje, Noorwegen of Italië. Of wat denk je van hiken op eilanden als Lanzarote en Fuerteventura?

Singlereizen logo

Bekijk per reis goed of je een ervaren loper of bergwandelaar moet zijn. De bestemmingen zijn zeer divers en sommige wandelvakanties kunnen zwaar zijn voor de ongeoefende loper. Via de zoekfunctie op de site vind je snel de reis die bij je wensen past. Ook kun je selecteren op reizen met gegarandeerd vertrek.

Als je zowel wandelen als fietsen leuk vindt en dit graag binnen 1 reis zou doen zou je naar de Hike & Bike reizen van Villavibes kunnen kijken. Lees hier meer over die reisorganisatie, die overigens alleen voor HBO en WO reizigers bedoeld is.

Funbreaks Single Events & Reizen

Funbreaks.nl | Een aanbieder van zowel wandelvakanties als dagwandelingen, speciaal georganiseerd voor singles. Het ontmoeten van nieuwe mensen en samen mooie wandelingen maken staat centraal.

Funbreaks logo

Het aanbod van wandelreizen bestaat bij Funbreaks uit meerdere reizen naar de Vulkaaneifel in Duitsland en naar de Belgische Ardennen. De reisorganisatie begeleid de wandelingen en weet de mooiste plekken te vinden. Over de route hoef je je dus niet te buigen en je kunt hierdoor optimaal genieten van de omgeving. 

De wandelingen zijn niet extreem zwaar maar een goede wandelconditie is wel vereist. In deze gebieden is klimmen en dalen immers onderdeel van het wandelen. Aan het einde van de dag kun je uitrusten in het hotel waar verbleven wordt.

De wandelgroepen zijn bij Funbreaks niet al te groot (max circa 20 deelnemers) en alle events zijn specifiek voor singles. Niet zozeer gericht op dating, maar op het met gelijkgestemden samen op pad zijn en nieuwe mensen ontmoeten. De events worden georganiseerd in verschillende leeftijdsgroepen. Funbreaks kenmerkt zich door laagdrempelig te zijn en de ongedwongen en gezellige sfeer.

Buiten wandelvakanties organiseert deze organisatie ook bijna maandelijks een dagwandeling. Dit is in Nederland en varieert van de Biesbosch tot de Sallandse Heuvelrug en van de Maashorst tot Amsterdamse Waterleidingduinen. Meer informatie over deze organisatie vindt je op Funbreaks.

Bekijk de single events en reizen van Funbreaks 

Single Events Wandelvakanties & Reizen

Single-Events.org | Organiseert zowel wandelvakanties als dagwandelingen, maar ook feesten speciaal voor singles van 45+55+65+. Op een relaxte manier andere singles ontmoeten, samen leuke activiteiten ondernemen en gezelligheid staan centraal. Vooraf kun je eventueel al contact leggen via de site single-events.org.

Single-Events.org logo

De wandelreizen bij Single Events bestaan uit meerdere reizen naar mooie natuurgebieden in bijvoorbeeld Brabant en Drenthe, de Weerribben en de Veluwe. Petra van Single Events begeleidt de wandelingen op de mooiste plekken. De wandelingen zijn niet lang, meestal zo’n 8 km, en het tempo is niet heel hoog zodat je optimaal kan genieten van de omgeving en van elkaar.

Ook wordt er soms gefietst, en ’s avonds kan er vaak gedanst worden. Het gaat vooral om de gezelligheid. Verblijf in leuk groepshuis of hotel vlakbij de natuur. Meer info en boeken op de pagina Wandelvakanties Single Events.

Bekijk het gehele aanbod van Single-Events.org 

NoSun

NoSun.nl | NoSun biedt zowel wandelreizen als trektochten aan. Alle aangeboden reizen zijn groepsreizen, wat inhoudt dat je als onderdeel van een groep de wandelreis maakt. De reizen zijn ingedeeld op bestemming, die – op Canada na – allemaal in Europa liggen. Dat maakt ze overigens niet minder mooi!

Ook op Texel kun je immers heerlijk wandelen door de duinen en over het strand, garnalen vissen en bovendien nog een stukje fietsen. En wat dacht je van de Ardennen? Ook daarheen biedt noSun reizen aan, bijvoorbeeld een driedaagse reis waarin je onder andere lekker kunt barbecueën, mountainbiken, kanoën en een eigen bivak maakt met wat zeil, stokken en een touw.

Bij alle reizen is heel duidelijk aangegeven wat wel en niet in de kosten is inbegrepen. Dat is uiteraard wel zo prettig bij het boeken. Ook staat hier bij hoe groot de groep ongeveer zal zijn waarmee je op reis gaat. NoSun voert sommige reizen dubbel uit. Dat houdt in dat twee groepen dezelfde reis doen. De groepen worden in dat geval door NoSun ingedeeld op leeftijd en geslacht, zodat de kans op een voor jou leuke groep zo groot mogelijk is.

Ook heeft noSun aparte 40+ reizen, waarbij alle deelnemers ouder zijn dan 40 jaar. Het is zowel voor de wat jongere als de wat oudere deelnemers doorgaans prettig om met leeftijdsgenoten te kunnen reizen.

Ook over noSun zijn de meeste reizigers erg positief. Ook hierbij geldt natuurlijk weer dat je volledig afhankelijk bent van de gezelligheid van de groep. Uiteindelijk zijn veel mensen bang dat het met de groep niet zal klikken, maar veelal blijkt het tegendeel waar te zijn! Er worden vaak vriendschappen voor het leven opgedaan en zo’n vakantie is dan ineens toch wel weer heel erg snel voorbij. Gelukkig is het tegenwoordig heel eenvoudig om met iedereen ook na de reis nog contact te houden! Bekijk het actuele aanbod van avontuurlijke vakanties van NoSun.nl.

Bekijk alle 'Outdoor Groepsreizen voor Individuen' van NoSun

groep op wandelreis in de bergen
Wandelvakanties voor singles: van rustig door Nederland of op avontuur in de bergen

NatuurlijkReizen.nl

NatuurlijkReizen.nl | NatuurlijkReizen.nl organiseert onder andere wandelvakanties voor singles, die naar eigen zeggen bijzonder zijn. De reizen zijn kleinschalig en hebben de nadruk op rust en natuurbeleving. Veel arrangementen en routes worden door de aanbieder zelf verkend en bedacht, waardoor ze veel inhoudelijke kennis van zaken hebben.

natuurlijk reizen logo

Je kunt bij NatuurlijkReizen.nl kiezen voor een groepsreis, een single reis of voor een individuele reis. De groepsreizen zijn voor alle leeftijden geschikt en zeer divers te noemen. Of je nu naar Oostenrijk, Polen of Portugal wil: het kan allemaal. Ook de lengte is erg divers. Er zijn vakanties van een paar dagen, tot meer dan twee weken.

Het voordeel van het reizen met een groep is dat je gemakkelijker komt op plaatsen waar je anders niet snel zou komen, en dat je geen omkijken hebt naar het organiseren van de reis. Hoe laat je waar en wanneer moet zijn, maakt jou niet uit. Jij hoeft daar niet op te letten. Dat is pas zorgeloos genieten!

De individuele reizen bieden wat meer vrijheid om zelf te doen en te laten wat je wil. Ook deze reizen variëren in zwaarte, zodat je kunt kiezen voor lichte wandelreizen met overnachtingen in comfortabele hotels, of voor wat meer gedurfde trektochten met overnachtingen in trekkershutten. Eventueel wordt bagage voor u vervoerd en kan de reis nog naar jullie specifieke wensen worden aangepast. 

Behalve groepsreizen en individuele reizen, vind je bij NatuurlijkReizen.nl ook nog singlereizen. Ideaal als je niemand zo gek kunt krijgen om mee te gaan! De deelnemers zullen alleengaand zijn, waardoor de reis ook open staat voor mensen met een partner die niet mee gaat. De groepsgrootte varieert fors; er zijn groepen met 4 deelnemers, er zijn groepen met 16 deelnemers en alles daartussen. Bekijk de actuele wandelreizen op NatuurlijkReizen.nl

Bekijk alle actieve single reizen van NatuurlijkReizen.nl

wandelvakanties voor singles op Texel
NoSun organiseert actieve wandelvakanties voor singles op Texel

Als we nog nieuwe aanbieders van wandelvakanties voor singles tegenkomen plaatsen we die uiteraard ook. Ken je er zelf eentje? Neem dan contact met ons op


Bekijk de Single Reizen & Verre Groepsreizen van de volgende Reisorganisaties:
Shoestring logo
crusj logo
villavibes logo
djoser logo